Pročitajte koja je to neobična ideja inspirirala scenarista da napiše radnju filma.

Nakon što se iz Pacifika pojavi prijetnja čovječanstvu u obliku krvoločnih vanzemaljaca, započne rat koji će oduzeti milijune života. Kako bi se obranili, svjetski vođe razviju posebne, goleme robote kojima istovremeno upravljaju dvojica pilota, poznate pod nazivom Jägeri. Međutim, čak i oni imaju poteškoća s obranom od vanzemaljaca.

Na rubu poraza, obrambene sile čovječanstva prisiljene su potražiti pomoć bivšeg pilota Raleigha (Charlie Hunnam) i neiskusne vježbenice Maki (Rinko Kikuchi). Oni se ujedine kako bi zajedno upravljali legendarnim, ali zastarjelim Jägerom, a zajedno predstavljaju posljednju nadu čovječanstva za budućnošću.

Karloff, jedno od čudovišta koje se pojavljuje u filmu, je ime dobilo prema Borisu Karloffu. Razlog tomu je činjenica da lice čudovišta nalikuje licu najpoznatije filmske mumije, Imhotepa, iz poznatog filma 'The Mummy' (1932.) koju je glumio američki glumac Boris Karloff.

Scenarist je dobio ideju za radnjom filma dok je, rano ujutro, šetao uz kalifornijsku obalu. Oblik pristaništa je kroz maglu izgledao kao divovsko stvorenje koje izlazi iz vode. Scenarist je zatim zamislio kako je to čudovište protiv kojeg se on mora boriti.

Akcijski film je postigao planetarni uspjeh. U njegovu realizaciju je uloženo oko 200 milijuna dolara, a film 'Bitka za Pacifik' je nakon premijere zaradio čak duplo više novca. Snimljen je i nastavak filma, koji je premijerno prikazan 5 godina kasnije, u ožujku 2018. godine.

Napeti akcijski film 'Bitka za Pacifik' ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju