Ručak nakon kojeg ćete biti siti za gledanje velikog finala

Sanja ovog puta u tandemu s bakom sprema fini nedjeljni ručak - krmenadle u umaku od ajvara. Za pripremu ručka bit će vam potrebno:

Za početak, baka savjetuje da krmenadle prije pečenja zarežete kako se ne bi skupili. Posolite ih, popaprite i pobrašnite. Meso prepržite na ulju. Nakon što poprimi boju s obje strane, izvadite ga iz tave na kojoj ćete potom prepržiti luk.

Nakon što luk postane caklast, vratite krmenadle u tavu. Podlijte vodom i pustite da se dinsta 10-ak minuta. Potom dodajte bakin domaći ljuti ajvar koji će dati poseban okus ovim krmenadlama.

Na kraju u umak dodajte malo feta sira i listiće svježeg bosiljka. Uz umak poslužite tjesteninu koju ćete skuhati sa strane.

Hoćete li isprobati ovaj recept u nedjelju?

glasova:

Svoje nam ideje predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Sve što je Sanja kuhala ovog tjedna potražite na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju