Joaquin Pheonix u ulozi detektiva!

Skrivena mana neobičan je i originalan kriminalistički film čiji je glavni junak drogom nabrijani detektiv Larry “Doc” Sportello (Joaquin Phoenix) kojem se javlja bivša djevojka s pričom da supruga i dečko njezinog bogatog ljubavnika planiraju njegovu otmicu. Glavnog lika Larryja utjelovio je glumac Joaquin Phoenix koji je poznat po ulogama u filmovima Jocker, Gladijator, Hod po rubu...

Pročitajte 6 zanimljivih činjenica o ovom tajanstvenom glumcu:

1. Njegovo pravo ime je Joaquín Rafael. Nakon što je njegova obitelj izašla iz jedne kršćanske grupe, odlučila je promijeniti prezime u Phoenix – izdizanje ptice iz pepela, što simbolizira novi početak.

2. Joaquin je vegan od svoje treće godine. Kao veliki zagovornik veganstva, u filmovima u kojima glumi, odbija koristiti sve što ima životinjsko podrijetlo.

3. 2005. godine Pheonix je shvatio da ima velikih problema s alkoholom, taj je problem priznao svojoj obitelji i sam se prijavio u klinku za odvikavanje.

4. Glumio je Johnnyja Casha u filmu „Hod po rubu“ za koji je osvojio Grammyja, zanimljivo je i to da je Joaquin sam snimio sve vokale za taj film, a prije snimanja tog filma nikad prije nije pjevao.

5. 2008. godine je objavio u medijima da se ostavlja glume te da će se posvetiti reperskoj karijeri. Kasnije se ispostavilo da je sve to bila laž koja je služila kao paravan za film koji je tada snimao „I' Still Here“.

6. Pheonix se odbija slikati s obožavateljima. U jednom intervjuu je izjavio da se ne voli slikati s „nabrijanom gomilom“ obožavatelja jer mu je to neprirodno, istaknuo je da bi radije popričao pojedinačno sa svakim nego li se naslikavao.

7. Joaquinov zaštitni znak je njegova posjekotina na usnici. Naime, u jednom intervjuu negirao je sve glasine o tome kako je ta posjekotina nastala te je izjavio kako je zapravo rođen s tim.

Napeti kriminalistički film "Skrivena mana" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju