Informer donosi priče i s područja mikro malih i srednjih poduzeća, novih tehnologija, ali i startup scene koja je unatrag nekoliko godina doživjela svoj veliki boom u Hrvatskoj. Urednica nove gospodarske emisije na Novoj TV je Gordana Gelenčer, novinarka s više od dvadeset godina novinarskog iskustva, a u redakciju Informera dolazi iz poslovnog tjednika Lider.

U jubilarnoj, 50. emisiji, 'Informer' propituje tko će to upravljati sa 160 milijardi kuna. Naime, pod pritiskom Europske komisije još je Milanovićeva Vlada morala donijeti uredbu kojom čelnike javnih poduzeća biraju i headhunteri. Uredbu, koja nije stigla ni zaživjeti, Vlada ukida iako je jedno od predizbornih obećanja upravo profesionalno upravljanje poduzećima.



U međuvremenu, svijet se bunkerira u vlastitim granicama. Protekcionizam postaje novom ekonomskom mantrom. Ekipa 'Informera'  istražuje kako bi se u svijetu novih podjela trebala ponašati malena Hrvatska, i to taman kada smo počeli rasti na krilima izvoza!



Treba preživjeti i lokalne izbore. Za potrebe te utrke zagrebačka se gradska vlast sjetila da velesajam polako propada i da bi mu trebalo dati svrsishodnu namjenu. Primjerice, dio pretvoriti u Tehnološki park. 'Informer'  pita poduzetnike je li zastarjeli beton bez prozora najbolje rješenje za inovativnu industriju.



Godina polako odmiče ali porezni noviteti iskaču kao buhe. Sve će banke Poreznoj upravi od ožujka jednom mjesečno morati dostavljati ukupne uplate i isplate s tekućih i štednih računa građana. To obuhvaća i uplate iz inozemstva s PayPala i sličnih servisa. Stoga, niste li prijavili neke veće prihode – oprez!



Ove je godine prisilno osvanulo i oko stotinu tisuća novih poreznih obveznika. Riječ je o obveznicima prijave poreza na kapitalnu dobit, odnosno onih koji su ulagali u dionice i, u vrijeme pada cijena dionica, nekim čudom nešto i zaradili. Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom izdanju emisije 'Informer'!

 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju