Hoće li plan eliminacije terorista uspjeti?

'Pogled s neba' napeti je triler s temom modernog ratovanja. Redatelj filma je Gavin Hood, a glavne uloge tumače Hellen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman , Barkhad Abdi... Film se bavi pravnim, političkim i moralnim odlukama u ratovanju. 

Radnja filma prati pukovnicu Katherine Powell koja konačno uspijeva locirati britansku državljanku koja je postala teroristkinja. U tome joj pomažu bespilotne letjelice i najmodernije nadzorne tehnologije. Po saznanju da samo što se nisu dogodila dva samoubilačka napada, misija postaje plan eliminacije terorista. Do preokretna dolazi u trenutku kada se pilot priprema ispaliti projektil, a u zoni eksplozije se pojavljuje devetogodišnja djevojčica.

Glavna uloga u filmu prvotno je bila zamišljena za muškog glumca, no na kraju je ulogu ipak dobila Hellen Mirren. Redatelj filma, Gavin Hood, također je jedan od glumaca u filmu, a Barkhad Abdi napustio je ulogu u filmu 'Kaos u glavi' kako bi glumio u ovom trileru. Uz to, ovo je zadnji film glumca Alana Rickmana.

Gavin Hood, nakon filma Rendition iz 2007. vraća se temi modernog ratovanja napetim trilerom koji istražuje praktičnu primjenu i etičke implikacije bespilotnih letjelica. Pitanja koja traže odgovor kroz ovaj film jesu: Kada koristiti to oružje? Koje su posljedice toga? Ono može biti djelotvorno za uništenje mete, ali koje su daljnje posljedice toga? 

Film 'Pogled s neba' ne propustite pogledati u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju