Provjerite o čemu se radi!

Zaštitar blindiranog vozila Jim (Dominic Purcell) vrijedno radi kako bi zaradio za život, dovoljno da uzdržava sebe i suprugu Rosie (Erin Karpluk) koja se oporavlja od zamalo kobne bolesti.

No, sve krene nizbrdo kad osiguravajuće društvo prestane pokrivati troškove njezinog liječenja, a njegova cijela ušteđevina nestane zbog katastrofalnog ulaganja na koje ga je nagovorio njegov mešetar.

Budući da mu se ruši poslovni i privatni svijet, Jim se suočava s činjenicom da ga financijske ustanove već duže vrijeme iskorištavaju i maltretiraju. Preostaje mu samo jedno – uzvratiti udarac!

Redatelj Uwe Boll započeo je raditi na filmu tri godine prije no što je dospio na filmska platna. Naime, pomno je proučavao Svjetsku financijsku krizu (2007.–2008.) te razgovarao s mnogim ljudima koje je ona direktno pogodila, ali i sa stručnjacima na tom polju. 

Tako je u filmu, između ostaloga, prikazano kako je mešetar obećao Jimu profit od 10 % od njegova ukupnog ulaganja rekavši da je to "garantirala" i njegova tvrtka. Međutim, takve su "garancije" zapravo najveća pogreška koju bilo koji savjetnuik može napraviti. Štoviše, svaki bi bankar trebao znati da zbog takvog prekršaja mogu ne samo izgubiti svoju licencu, već snositi i pravnu odgovornost.

 

Kako će Jim izići na kraj sa svojim mešetarom, ne propustite pogledati u filmu "Napad na Wall Street" u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju