U ovom zagrebačkom naselju za njega gotovo svi znaju. Godinama se ponaša se na isti način. Uhodi i uznemirava uglavnom žene i djevojčice, ali čak i muškarce.

 Kada ga vide, djeca bježe iz parka, a žene uznemireno prelaze na drugu stranu ulice. Čudno ih gleda, fotografira ih i slijedi. Oni ga godinama prijavljuju policiji, ali bez rezultata - sve dok ekipa Provjerenog nije došla na teren.

Uzurpatora iz naselja Remetinečki gaj u Zagrebu nitko ne želi sresti kada izlazi iz kuće. Srednjovječni muškarac, opisuje desetak stanara, za njima hoda, zuri u njih, prati ih autom, viri im kroz prozor, snima djecu mobitelom. Oni ga godinama prijavljuju policiji, ali stvar se nije micala s mrtve točke - sve dok se ekipa Provjerenog nije uključila u tu priču.

U ovom zagrebačkom naselju za njega gotovo svi znaju. Godinama se ponaša se na isti način. Uhodi i uznemirava uglavnom žene i djevojčice, ali čak i muškarce.

"Imala sam osjećaj kao da mene čeka. Kad sam išla s posla, znao je koji auto vozim i u retrovizor ga vidim iza sebe kako čeka da ja izađem van i da dođe na moju stranu ceste prema meni. Stvarno, osjećaj je jako neugodan. Jedan dan nakon sigurno mjesec dana takvih susreta na ulici, primijetila sam kako se zatrčava prema meni i paralelno hoda s mojom zgradom da vidi na koji ću ulaz ja ući. I to je bilo nešto što je prelomilo u meni da odem na policiju i prijavim sve", navodi jedna od žena koje su doživjele uznemiravanje.

Prijavljivan je u nekoliko navrata policiji, protiv njega podnesena je i kaznena prijava - ali na kraju se ništa nije poduzelo. Policija nije utvrdila da postoje elementi kaznenog djela. Ipak, uhođenje odraslih nije jedina stvar koju je ovaj srednjovječni muškarac prakticirao. Meta su mu i djeca koja se svakodnevno igraju u parku.

"Kad idem, svaki put se stvori ni od kuda. Ja bih si išla po sladoled, ali se ne usuđujem. Mama mi je rekla da se pazim i ako ga vidim, da bježim", navodi jedna djevojčica.

"Pravi se kao da radi nešto na mobitelu, ali zapravo slika. Svaki put vadi mobitel kad vidi djecu, apsolutno svaki put sam ga vidjela da to radi kad sam u blizini", izjavila je djevojčica, a to su potvrdila i druga djeca.
Susjedi su razmišljali da sami riješe problem, ali su bili u strahu da će oni biti ti koji će nastradati.

Srećom, ekipa Provjerenog nadavno je saznala za slučaj i stvar se napokon počela rješavati. Stoga smo odlučili sami potražiti osobu o kojoj cijelo susjedstvo govori. Neko se vrijemje nije pojavljivao, ali kada su ga napokon uočili, izbjegavao je svaki susret i odbijao odgovoriti na bilo kakva pitanja. Ipak, odgovarati je morao kasnije te večeri.

Uzurpator iz Remetinečkog gaja uhićen je istog dana kada ga je ekipa Provjerenog snimila, ubrzo je i pušten, a određena mu je zabrana prilaska ljudima koje je uhodio.

Sada je na potezu DORH koji se čeka da odluči o podizanju optužnice. Riječ je o kaznenom djelu uznemiravanja i uhođenja koje je teško dokazivo, ali lokalno stanovništvo iščekuje neku mjeru od vlasti jer zašto bi se nešto konkretno moralo dogoditi, ako se može spriječiti?
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju