Najjača medijska kuća u Hrvatskoj Nova TV prepoznaje i podržava inovativne i kreativne proizvode.

Najjača medijska kuća u Hrvatskoj Nova TV ponosni je sponzor multimedijalnog projekta - izložbe koja nas vodi kroz svijet Nikole Tesle, koji je ostavio nenadmašiv trag u svjetskoj povijesti.

Izložba će biti postavljena u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu krajem 2017. godine, te će se ondje iznova susresti ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Veliki će Meštrović tako ugostiti Teslu na spektaklu koji će zasigurno nositi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine. Osim na spomenutoj lokaciji, dodatni će se sadržaji predstaviti i u Tehničkom muzeju – Nikola Tesla.

Ovaj doživljajni futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, njezinih suradnika Maxa Pinuccia, Marie Santoyo i Miguela A. Delgadoa, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti, spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije.

O samoj izložbi autorica Helena Bulaja Madunić izjavila je: ”Na ovoj izložbi odvest ćemo vas na mistično putovanje bez početka i kraja kroz Tesline ideje, vizije, inspiraciju i filozofska promišljanja koja su temelj međunarodnom multimedijalnom djelu ′Mehaničke Figure – Inspirirani Teslom′, koje čini okosnicu postava i na kojem radim već 11 godina. U brojnim međunarodnim suradnjama s akademskim, kulturnim, filmskim, umjetničkim, znanstvenim i inženjerskim platformama, aktivno promoviram filozofski aspekt Teslina vizionarskog pristupa stvaralaštvu, u kojem je Teslina inspiriranost objektivnom umjetnošću ključna i u njegovu specifičnom pristupu inženjerstvu i znanstvenom radu, koja u sebi nose odgovore na ključne probleme suvremenog društva. Glavna poruka i cilj izložbe su prije svega prenošenje Tesline energije stvaranja, ponajprije mladim generacijama. Želja mi je prostor Meštrovićeva paviljona oslikati digitalnim i interaktivnim freskama, te stvoriti dojam uronjenosti u Teslin san, koristeći najnovija tehnološka dostignuća video i svjetlosnog dizajna u kreiranju multidimenzionalnog putovanja kroz najvažnije ′stanice′ Teslina života u kontekstu razvoja filmske industrije i industrije zabave, a sve kako bih ostvarila zadnju Teslinu želju, kojom je izrazio nadu da će netko u skoroj budućnosti konačno izumiti projektor iz glave, te na taj način otvoriti i znanstveno poglavlje potpuno novog poimanja čovjeka kao bića uronjenog u kozmičku svijest.“

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju