Najpoznatiji holivudski brk!

Američki filmski glumac i producent, najpoznatiji po ulozi privatnog detektiva Magnuma, Tom Selleck, rođen je u siječnju 1945., u gradu automobila, Detroitu. Ipak, obitelj se uskoro preselila u Kaliforniju, što će se pokazalo presudnim za izbor Selleckovog budućeg zanimanja. U adolescentskim godinama bavio se košarkom, ali i manekenstvom. No, u to vrijeme u njemu se probudio i interes za glumu koja je uskoro postala njegova glavna preokupacija.



Prvo pojavljivanje na televiziji bilježi sredinom šezdesetih kada je nastupio u popularnom showu „The Dating Game“. Ubrzo nakon toga postao je lice raznih reklama od kojih je najpoznatija bila ona za Pepsi.

Filmsku karijeru je počeo manjim ulogama u dva filma, „Myra Breckinridge“ i „The Seven Minutes“. Sedamdesetih je nastavio sa sličnim filmovima sve do dolaska 1980. godine kada dobiva ulogu života po kojoj je i danas poznat – onu inspektora Thomasa Magnuma u seriji „Magnum“ koja se snimala punih osam godina.

Ipak, iako mu je ta uloga donijela slavu, zbog stavke u ugovoru po kojoj ga producenti nisu puštali na snimanje drugih projekata, propustio je postati Indiana Jones. Ta uloga je zatim dodijeljena Harrisonu Fordu kojeg je lansirala na zvjezdano holivudsko nebo. Od filmova koje je snimio valja spomenuti još par naslova, kao što su „Runaway“ i „Tri muškarca i beba“. Također, pojavio se u serijalu filmova o Jessieju Stoneu te u kultnoj seriji „Prijatelji“ koju svakodnevno možete pratiti na Doma TV-u.



Selleck je poznat i po svom prepoznatljivom brku bez kojeg je ostao 1997. godine zbog snimanja filma „Zaluđeni mladoženja“. Od tada se na malim ekranima pojavljuje bez brkova.

Ove nedjelje uživajte u jednom od filmova u kojem je glavnu ulogu odigrao upravo Tom Selleck.

Vestern 'Posljednja postaja' ne propustite pogledati u subotu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju