Nova TV još je jednom potvrdila status najjačeg informativnog programa

U danu kada je Hrvatska birala kojih će 12 zastupnika poslati u Europski parlament, Nova TV još je jednom potvrdila status najjačeg informativnog programa. Naime, večernji specijal posvećen europarlamentarnim izborima bio je najgledaniji upravo na Novoj TV – u svom periodu emitiranja ostvario je 39% veću gledanost od prvog konkurenta i 70% veću od drugog. Premoć u gledanosti potvrdio je i Dnevnik Nove TV koji je u svom terminu emitiranja od prvog konkurenta bio je gledaniji 14%, a od drugog za 16%.

Tijek izbora jučer se na Novoj TV pratio tijekom cijelog dana - najnovije vijesti s birališta gledatelji su mogli pratiti u Vijestima u 14 i 17 sati. Uslijedio je potom Dnevnik uz koji smo doznali prve procjene izbornog rezultata, a izborni se program se potom nastavio u 21:45 u specijalu kojeg je urednički potpisivala Željka Gulan, a vodio uigrani dvojac: Sabina Tandara Knezović i Hrvoje Krešić. Tijekom večeri, iskusni reporteri Nove TV javljali su se iz različitih stožera i gledateljima prenosili atmosferu i prve dojmove predstavnika stranaka, o novostima iz Bruxellesa izvještavala je reporterka vanjske politike Jasmina Bojić, a za zanimljive analize izbornog rezultata bili su zaduženi studijski gosti: Ivana Petrović, urednica vanjske politike i politička komentatorica Nove TV, Boris Jokić, viši znanstveni suradnik Instituta za društvena istraživanja te Marijana Grbeša Zenzerović, profesorica na Fakultetu političkih znanosti, kao i Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju.

I ovog se puta Nova TV pobrinula da podatke prikaže u što atraktivnijim grafikama, a jedan od zanimljivih studijskih „gostiju“ i ovog je puta bio Teo, politički analitičar stvoren uz pomoć umjetne inteligencije.

IZVOR: UMTG; pružatelj podataka AGB Nielsen; TG: 4+, AMR%

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju