Ekipa emisije CoolTurist vodi vas u Rijeku gdje se nalazi muzej koji će vam izmamiti osmjeh na lice.

Rijeka se oduvijek mogla pohvaliti bogatim kulturno-društvenim životom, a u posljednjih nekoliko godina on je u posve novom uzletu. Iako je najviše okrenuta budućnosti, Rijeka voli slaviti i prošlost, a dobar primjer toga su je muzej koji će vam zasigurno izmamiti osmjeh na lice.

Za sve ljubitelje starih tehnologija pravo je mjesto muzej Peek&Poke koji predstavlja pravi vremeplov u dobra stara vremena. Riječ je o muzeju koji je dom vintage računalima i tehnologijama, a podatak da su sva računala i dalje ispravna i u upotrebi čini ovo mjesto još genijalnijim.

Samo ime je vrlo domišljato i onima koji se razumiju u tehnologiju bit će jasna povezanost sa samim sadržajem muzeja. Naime, peek i poke bile su jezične naredbe u ondašnjem jeziku basic, a u engleskom slangu taj isti naziv znači 'škicni' ili 'baci oko' jer je jedna od specifičnosti muzeja ta da se gotovo sve može dotaknuti.

Strast i upornost vlasnika Svetozara Nilovića doveli su Peek&Poke na popis svjetskih muzeja slične tematike, a baš ovaj riječki najveći je u ovom dijelu Europe. Iako su krenuli samo s računalima, danas imaju zavidnu kolekciju starih televizora, fotoaparata i raznih drugih vrijednih tehnologija. A činjenica koja govori u prilog tome je i odlična ocjena na platformi TripAdvisor od koje već četiri godine u nizu dobivaju certifikat izvrsnosti.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju