Suočava se s uličnim bandama, mafijašima i pokvarenim političarima, a nije mu potrebna ni riječ!

Robert Sikes (Steven Seagal) je u misiji istrebljivanja zločina iz svojega grada. Sam se bori protiv zločinaca i nije mu potrebna ničija pomoć dok se suočava s uličnim bandama, mafijašima i pokvarenim političarima, a njegov posao ne staje sve dok ne ispuni misiju.

Sikesov bivši štićenik William Porter (Craig Sheffer) udružuje se s lokalnom policijom kako bi svojeg bivšeg mentora priveo pravdi i zaustavio ga u provođenju vlastitih zakona ulice.

Film 'Kodeks časti' je u potpunosti snimljen u američkoj saveznoj državi Utah. To je ujedno i prvi film koji je Steven Segal snimio u gradu Salt Lake City.

Međutim, Steven Segal je tijekom snimanja filma počinio nekoliko pogrešaka. Na primjer, tijekom scene borbe između Sikesa (Seagala) i Portera (Sheffera), nož kojim se suparnici bore se promijeni tijekom scene borbe. Uz to, pri kraju filma cijela zgrada eksplodira, ali iduće jutro nema krhotina zgrade na tlu.

Mnogi kritičari tvrde kako je Steven Segal izvrsno odigrao još jednu u nizu svojih 'tipičnih' uloga. Međutim, prevrat na kraju filma, specijalni efekti i vrhunska gluma ipak film odvajaju od ostalih. Prema IMDb-u, Steven Segal nije progovorio do 48. minute, a film je svejedno postigao velik uspjeh.

Uzbudljivi akcijski film 'Kodeks časti' ne propustite pogledati u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju