„Oni kontroliraju tvoj novac, ti im vjeruješ, ali što ako oni iskorištavaju tvoj novac?" – riječi su na kojima se temelji radnja filma u kojemu pojedinac nastoji otkriti prijevaru i izboriti pravdu.

Agent Interpola Louis Salinger (Clive Owen) i pomoćnica okružnog tužitelja Eleanor Whitman (Naomi Watts) razotkrivaju jednu od najjačih banaka na svijetu.



Film je snimljen po istinitom događaju koji je potresao svijet 1980-ih kada se dogodio bankovni skandal BCCI koji je proglašen najvećim bankarskim skandalom svih vremena zbog pranja novca i prijevara.



Otkrivaju nekoliko ponavljajućih ilegalnih aktivnosti pa slijede put novca od Berlina, Milana, preko New Yorka sve do Istanbula. Potjeru prati veliki rizik što stvara dodatnu napetost u filmu. Njihova im upornost ugrozi živote, a njihove mete ne priježu ni pred čim pa čak ni ubojstvom kako bi nastavile financijski teror.



Film Međunarodna prijevara 2009. godine nominiran je za nagradu 'World Soundtrack' za najoriginalniji soundtrack godine.



Film 'Međunarodna prijevara' ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr. 



FILM ''IZBOR'' NE PROPUSTITE POGLEDATI U PETAK U 23:00H NA NOVOJ TV! 




 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju