Uskoro na Novoj TV!

Nova TV uskoro donosi novu tursku hit seriju 'Mostovi života' koja prati zamršenu ljubavnu i životnu priču Doge, djevojke odrasle u liberalnoj obitelji koja se zaljubila u muškarca iz konzervativnog okruženja. Njegove su vrijednosti u sukobu s vrijednostima njezine majke, pa se mora boriti za svoju ljubav.

U nastavku upoznajte likove nove turske uspješnice:

Kivildžim Arslan (Evrim Alasya)

 

Kivildžim je starija kći suca i kućanice. Otac joj je umro i nije doživio da mu kći diplomira pa cjelokupna skrb za obitelj pada na Kivildžimina leđa. Njezina je mama Sonmez nesebična i odana majka, ali i dominantna žena koja ne pokazuje olako svoju ljubav. Kao prvo dijete u obitelji, Kivildžim je pod velikim utjecajem majke te izrasta u snažnu i dosljednu ženu. Profesija joj izrazito utječe na osobnost. Nakon karijere profesorice engleskog jezika, Kivildžim postaje ravnateljica jedne od najuglednijih i najprestižnijih srednjih škola u Istanbulu. Na glasu je zbog čvrstih stajališta u profesionalnom životu i osiguravanja stroge discipline u školi. Izborila se za pravo na mjesto u upravnom odboru sveučilišta koje će njezina škola uskoro utemeljiti.Kivildžim su u životu najvažnija načela. Odlično je organizirana, sustavna i točna. S napretkom karijere profesija postaje njezin identitet.

Doga Korkmaz (Sıla Türkoğlu)

Doga je Kivildžimina starija kći. Doga je idealistica i vrlo marljiva žena, baš poput majke. Završila je srednju školu čija je ravnateljica njezina majka te je dobila punu stipendiju na stomatološkom fakultetu. Boji se majke, poput svih. Iako joj je majka vrlo draga, isprva skriva od nje svoju vezu s Fatihom kako je ne bi rastužila. No ljubav prema Fatihu ipak prevagne i udaje se za njega, ne mareći za majčino mišljenje. Dogi ne smeta što je Fatihova obitelj konzervativna. Uostalom, udaje se za Fatiha, a ne za njegovu obitelj. Fatih je pravi muškarac za nju. Uvjerena je da im Fatihova obitelj neće biti problem.

Čimen Korkmaz (Selin Türkmen)

Čimen je Kivildžimina mlađa kći. Učenica je srednje škole čija je ravnateljica njezina majka. Zamjera školskim kolegama koji misle da je njezina majka despot. Ona je Dogina najbolja prijateljica i osoba od povjerenja. Obožava tračati sa svojom bakom. Društvenija je i dosjetljivija od sestre. I ona se boji majke, ali ne suzdržava se od toga da se zauzme za sebe.

Abdulah Unal (Settar Tanriögen)

Abdulah je Omerov brat i patrijarh obitelji. Iako braća imaju jednak broj dionica tvrtke, zbog obiteljske hijerarhije stariji brat ima posljednju riječ pri svakoj poslovnoj odluci. Kao sin hodočasnika, Abdulah ustraje u tome da nastavi obiteljsku tradiciju oko koje gradi svoj život. Iako je vjernik, to se nikad ne odražava u poslovnom životu i održava dobru ravnotežu. Vjerska uvjerenja Abdulaha i njegove obitelji njihova su privatna stvar. U tom stavu nema politike. On je dobar i brižan obiteljski čovjek. Odan je ženi i djeci. Uz to što je dobar otac i uspješan biznismen, istinski je patrijarh. Njegova je riječ zadnja u svakoj odluci. Najvažnije mu je poštovanje. Poštuje svačije mišljenje, a očekuje od svih ostalih da poštuju njegovo.

Omer Unal (Bariš Kilič)

 

Omer je brat Abdulaha Unala. On je na čelu odjela za globalne investicije u tvrtkama članicama Grupe Unal. Za razliku od brata, Omer je studirao u inozemstvu i stekao bolje obrazovanje. Njihova je obitelj emigrirala s Krima. Najprije su skupa živjeli u istanbulskoj četvrti Fatih i s vremenom postali najbogatija i najuglednija obitelj u tom dijelu grada. Omerova majka i otac su hodočasnici. S obzirom na kvart u kojemu je odrastao i na utjecaj roditelja, Omer je odgajan u konzervativnom okruženju. Odan je svojoj obitelji i tradiciji. Otac ga je prisilio da se vrlo mlad oženi Semom (40). U tom je braku dobio sina Metehana (18). Iako je Omer rođen i odrastao u konzervativnoj obitelji, nije se odrekao suvremena života i ne slaže se uvijek s bratom. S vremenom velike razlike u obrazovanju i stavovima postaju Omeru nepodnošljive i priopći Semi da traži rastavu.

Fatih Unal (Doğukan Güngör)

 

Fatih je Abdulahov mlađi sin i miljenik. Pun je poštovanja i uljudan. Aktivniji je od starijeg brata Mustafe
i pametniji u poslovima. Kad se zaljubio u Dogu, bio mu je važan očev blagoslov prije vjenčanja. Fatih je učio posao od samih osnova radeći još kao srednjoškolac u očevim hotelima tijekom ljetnih praznika. Svojim marljivim radom zaslužio je da mu se svi dive. U Dogu se zaljubio već na prvi pogled. Jedini mu je san da se vjenčaju. Temeljne razlike između dviju obitelji njemu nisu važan problem. Isključivo mu je važna njegova sreća.


Pembe Unal
 (Sibel Taşçıoğlu)

 

Pembe je Abdulahova žena i majka njihove djece. Ona i Abdulah sklopili su dogovoreni brak, ali s vremenom se zaljubila u njega. Za Pembe se život sastoji od supruga i djece. Ne oklijeva žrtvovati se za sreću svoje djece. Konstruktivna je, dobroćudna, pedantna i organizirana. Iako su imućna obitelj, ne dopušta drugima da kuhaju u njezinoj kući. Uvjerena je da suprug i djeca trebaju jesti isključivo njezina jela. Ona klanja namaz pet puta na dan, nosi hidžab, ali nije zatucana.

Novu tursku seriju 'Mostovi života' pratite od ponedjeljka u programu Nove TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju