Hoće li se spretne Zagrepčanke ponovno proslaviti ili će ih na njihovom putu do nagrade zaustaviti splitski tim?

U petoj epizodi s nama su pobjednice iz četvrte epizode - mama Sanja i kći Martina, a kuhaju protiv izazivača - mame Natalije i sina Brune iz Splita. Hoće li se spretne Zagrepčanke ponovno proslaviti ili će ih na njihovom putu do nagrade zaustaviti splitski tim? U petoj epizodi raditi će se dva tradicionalna jela spremljena u kratkom vremenskom roku zbog čega će namirnice u kuhinji frcati na sve strane.

TIM SANJA I MARTINA:

MAJKA: SANJA SMOLEC, 49
Gđa Sanja nezaposlena je majka dvoje djece. Dolazi iz Zagreba. Voli zapovijedati u kuhinji te je prava šefica. Kaže da ju kuhanje opušta, a osim kuhanja najveći gušt joj je i pranje suđa. Najviše preferira hranu koja je brzo gotova. Ne kuha po zadanim receptima, nego uvijek nešto skombinira prema inspiraciji. Motivira ju njezina obitelj. Sebe opisuje kao veselu, društvenu i malčice prebrzu, a svoju kćer Martinu opisuje da nije baš od nekog posla te da na sve ima odgovor „budem“ što ju najviše izbaci iz takta. Ima i sina Marka koji je profesionalni kuhar, ali ona je glavna u njihovoj kuhinji. Ne voli jesti ćufte, Martinino omiljeno jelo, i ne priprema ih.


KĆI: MARTINA SMOLEC, 24
Kći Martina, najmlađa je članica obitelji. Natjecateljskog je karaktera, trenira hokej i igra za Hrvatsku žensku hokejašku reprezentaciju. Za sebe kaže da je živac i brzopleta, ali i dobronamjerna. Živcira ju kad joj mama zapovijeda te ju to izbaci iz takta. U kuhinji jedino što voli raditi je jesti, a hrana ju motivira i pokreće. Perfekcionist je u svemu što radi. Njezino najdraže jelo su ćufte koje mama ne voli tako da Martina mora ćufte naručivati iz vana što ju užasno živcira. Nije ljubitelj zelenog povrća poput poriluka i mahuna, a luk i češnjak baš ne može ni primiti i rezati. Čak i tijesto ne voli baš. Obožava krumpire i kaže da bih jela krumpire svaki dan. U kuhinji ju izluđuje vrućina.


TIM NATALIJA I BRUNO:

MAJKA: NATALIJA KEKEZ, 50

Gospođa Natalija nezaposlena je majka troje djece i baka troje unuka. Dolazi iz Splita. Za sebe kaže da je kućanica kojoj je najveće zadovoljstvo brinuti o unucima. Kada je osnovala obitelj, morala je naučiti kuhati.U kuhinji je najviše izluđuje kada je sve razbacano, mokro i kada nešto iskipi. Zbog toga svima i govori da u njezinoj kuhinji može kuhati tko god i kako god, ali da ju ostave kako su je i našli. Kuha svakodnevno i kroz život je pokupila recept od svakoga. Sin Bruno za nju kaže da je vesela osoba, veliki optimist i da ne podnosi laž i neiskrenost.


SIN: BRUNO KEKEZ, 29

Sin Bruno po zanimanju je fotograf i najstarije dijete. Za sebe kaže da je zabavan i duhovit. Sretno je oženjen i ima jedno dijete. Ne smatra se dobrim kuharom, a sve što zna o kuhanju naučio je od majke i žene. Ako je potrebno, u kuhanju ga mama navodi i telefonski. Kaže da nema do mamine kuhinje. Uglavnom preradi mamine recepte po svom ukusu. Voli papreno. Nema neku namirnicu koju ne voli, ali ga odbija loš miris hrane i to je ujedno i ono što ga živcira u kuhinji. Najdraže mamino jelo su mu pomfrit i jaja i to još od djetinjstva.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju