Ne propustite prvu epizodu showa 'Moja mama kuha najbolje' 7. prosinca na Novoj TV!

U prvom nastavku zabavnog natjecateljskog showa upoznat ćemo prve natjecatelje, dva tima - dvije mame, Vjekicu i Darju i njihovu punoljetnu djecu, Domagoja i Lucianu.
U ovoj emisiji ne kuhaju mame već njihova djeca, ali po maminom receptu, tako će se u prvoj epizodi sučeliti Domagoj i Luciana. Pobjednički tim osvojit će nagradu, poklon bon Konzuma od 2000 kuna.


Prvo će kuhati tim kojeg čini mama Vjekica i sin Domagoj , a potom ćemo vidjeti čime će žiri oduševiti i njihove suparnice, mama Darja i kćer Luciana.


Vjekica i Domagoj imat će poteškoća pri skupljanju namirnica u zadanom vremenu te ćemo vidjeti koliko će to imati utjecaja na jelo koje pripremaju. Mama Vjekica će davati upute sinu Domagoju , no hoće li Domagoj biti dovoljno koncentriran tek ćemo vidjeti.


Drugi tim dolazi iz Splita. Mama Darja, vrsna kuharica i kći Luciana koja do sada nikada nije pripremila kompletno jelo. Mama je odlučila biti oštra i detaljno voditi Lucianu u njezinom prvom kuhanju, a odlučile su spremiti čak dva jela, pošto se, kako kažu, tako to radi u njihovoj kući.


INFORMACIJE O NATJECATELJIMA:

MAJKA: Vjekica Legac, 64 godine
Gđa Vjekica zaposlena je majka dvoje djece i baka jedne prekrasne unučice od 14 godina. Zaposlena je kao državna službenica u sektoru financija. Vjekica kaže da joj kuhanje predstavlja obavezu, obaveze joj prave stres, a pod stresom ne funkcionira te se blokira. Preferira tradicionalnu kuhinju, ali brzu, bez previše posla. Nema natjecateljskog duha, ali zato sin ima za oboje. Može sve jesti, osim tripica. Nakon kuhanja odmah prione na čišćenje i pranje suđa, obzirom da je izuzetno pedantna. U kuhinji, osim što kuha, kaže kako naravno voli i jesti. Sebe opisuje kao veselu i pozitivnu osobu. Obožava svoju djecu i unučicu, te su joj oni glavna motivacija za više I bolje u životu. Vesela je, voli glazbu, voli pjevati. Najdraži izvođač su joj grupa The Queen. Za sina kaže kako ga iz takta mogu izbaciti izrazito povučeni i šutljivi ljudi, te naravno žene- šali se.

SIN: Domagoj Holjevac, 39
Sin Domagoj po zanimanju je glazbenik. Razvedeni je otac četrnaesterogodišnje djevojke na koju je izrazito ponosan. Domagoj je sušta suprotnost majke, hiperaktivan glazbenik kojemu je itekako stalo dokazati se i pobijediti. Kuha jako malo i to samo neke najosnovnije stvari, a i što bi kad ima mamu kojoj stalno navrati na ručak. On u svojoj kuhinji nakuplja suđe, kako kaže, do vrha sudopera, dok mama pri pripremi jela već sve posuđe čisti. Domagojev hobi je sportski ribolov. Omiljeni izvođač mu je Sting, obožava njegovu pjesmu Fragile. U kuhinji, osim što tu i tamo nešto skuha, također vodi duge razgovore uz kavice. Kako kaže ima jedan mali šank u kuhinji koji je idealno mjesto za takve slatke razgovore. Za mamu kaže da najbolje kuha variva, te piletinu sa šljivama. Njega pokreću i motiviraju njemu bliski ljudi, obitelj i prijatelji. Za pobjedu u showu spreman je zafrkavati, odnosno pokušati dekoncentrirati protivnički tim.

 

 

 

MAJKA: Darja Ukić, 42 godine
Gđa Darja nezaposlena je majka dvoje djece. Dolazi iz Splita. Kaže da kuhanje za nju predstavlja relaksaciju i ljubav jer zbilja voli kuhati. U kuhinji je najviše izluđuje nered. Voli pripremati sve vrste kuhinje. Ne voli pripremati fileke. Voli se opuštati uz svoju omiljenu pjesmu grupe Magazin Luciana po kojoj je njezina kći dobila ime. Obožava TV, sapunice i reality emisije i stalno ih prati. Najviše ju motivira uspomena na majku i oca. Za sebe kaže da je vedra, direktna i jako iskrena, dok je njezina kći Luciana suprotnost jer je mirna, staložena i jako spora što je najviše izbaci iz takta. Djeca je smatraju dominantnom. Luciana smatra da joj mama najbolje sprema pašticadu s njokima i crni rižot. Jednom je s kćeri Lucianom pravila vanilin kiflice na koje je kći trebala pripaziti, ali naravno kći se zadržala na Facebooku i kolači su završili u kanti.

KĆI: Luciana Ukić, 20 godina
Kći Luciana studentica je upravnog prava. Nekada je bila mažoretkinja, ali danas se najviše voli rekreirati u šetnji sa svojim psom. Za sebe kaže da je komunikativna i pozitivna. Za sebe smatra da i nije neka kuharica, a najsloženiji recept koji je spremala je piletina na naglo. Najviše voli jesti mediteransku kuhinju, a njoke ne voli jesti. U kuhinji je najviše izluđuje nered. Smatra da jako loše funkcionira pod stresom. U životu nema neki posebni pokretač, najbolje motivira sama sebe. Opušta se uz pjesmu i ples. Nema najdražeg izvođača jer sluša sve vrste glazbe. Iz takta je najviše izbaci mamino vikanje. Ima strah od požara, zmija, paukova i lopova.
Ima joj se izgovara Lučana, a ime je dobila po pjesmi od Magazina.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju