Moja mama kuha najbolje: Napravite vanil bajaderu mame Ljiljane!
29.12.2015 / 11:00 / Zanimljivosti
Ne propustite isprobati i kokos kolač mame Biljane!
Više o showu Moja mama kuha najbolje pratite na punkufer.hr, a propuštene epizode showa pogledajte na Nova Plus
Mama Ljiljana i sin Sven odnijeli su pobjedu u 13. epizodi showa Moja mama kuha najbolje pripremivši Vanil bajadere.
Isprobajte nove recepte!
Tim Ljiljana i Sven pripremili su “Vanil bajaderu mame Ljiljane“
Sastojci za keks biskvit:
~100 g margarina
~50 g šećera
~12 žlice kakaoa
~250 g mljevenih keksa
~100 g isjeckanih i preprženih lješnjaka
~50 ml soka od naranče
Sastojci za kremu:
~400 ml mlijeka
~1 puding od vanilije
~2 žlice šećera
~50 g margarina
Sastojci za glazuru:
~100 g čokolade
~30 g margarina
~malo vode
Priprema: Pjenasto žlicom umutiti margarin. Dodati kekse, lješnjake, kakao i sok od naranče te lagano miješati. Kalup obložiti papirom za pečenje, te uliti pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga, te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađeni puding dodati margarin i dobro izraditi. Kremu istresti preko keks biskvita, te preliti glazurom od čokolade.
Tim Biljana i Mak pripremili su „Kokos kolač mame Biljane“
Sastojci za biskvit:
~80 g maslaca
~80 g čokolade za kuhanje
~3 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
~100 g šećera
~80 g brašna
~voćni liker
~može od višnje (razrijediti s vodom i natopiti biskvit)
Sastojci za kremu:
~4 dl mlijeka
~120g kokosa
~60 g šećera
~20 g gustina
~1 list želatine
~2,5 dl vrhnja za šlag
~3 žlice marmelade (višnja)
~kokos za posipanje
Priprema: Prokuhati mlijeko, kokos, dodati šećer i gustin te u toplo dodati namočeni list želatine. Rashladiti i dodati šlag napravljen od vrhnja. Natopljeni biskvit premazati marmeladom i premazati kremom. Sve posuti kokosovim brašnom.