Uzbudljiv filmski program!

Nova TV i Doma TV gledateljima u travnju donose pregršt uzbudljivih filmskih naslova za sve generacije.

Filmski program u travnju žanrovski je ispunjen, a epske akcije, romantične komedije i napeti psihološki trileri upotpunit će boravak kod kuće te gledateljima svakodnevno u domove unijeti dašak zabave. Psihološki triler 'Šesto čulo', misteriozni triler 'Da Vincijev kod', hit komedija 'Mamurluk 2', epski akcijski triler 'Dunkirk' te nagrađivane drame 'Erin Brokovich', 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu' i 'Potraga za srećom' samo su neki od naslova koji će gledateljima osigurati nezaboravno televizijsko iskustvo.

Nova TV donosi TV premijeru romantične komedije 'Budi muško' u kojoj je neudana žena zamijenila neznanku u slijepom spoju koji je doveo do toga da napokon pronađe savršenog dečka. Nakon što je izgubila nadu u ljubav, dogodilo se ono što je najmanje očekivala.

Za sve ljubitelje akcije i serijala o najpoznatijem tajnom agentu Nova TV emitirat će nastavke filmova o Jamesu Bondu koji će ih prikovati za ekran. Daniel Craig u ulozi neodoljivog agenta oduševit će gledatelje u nastavku 'Casino Royale', kao novi agent u timu MI 6. Nakon što je stekao status 00 agenta i dobio dozvolu za ubojstvo, kreće u svoju prvu misiju na Bahame gdje se u kockarskoj igri mora suprotstaviti opasnom preprodavaču oružja Le Chiffreu. U nastavku 'Zrno utjehe', James Bond pita se ima li utjehe u osveti, dok on i M istražuju sumnjivu međunarodnu mrežu moći i korupcije koja ilegalno zarađuje milijarde. Bond je u potjeri za osobama koje su pokušale ubiti M, a svi ga putevi vode k Dominicu Greenu, svjetski poznatom ulagaču u razvoj zelene tehnologije, a uskoro otkriva i zavjeru koja uključuje Greenea, CIA-u i britansku vladu.

U nastavku 'Skyfall' Bondova odanost prema M je na kušnji kada se njezina prošlost vrati i počne je progoniti. Dok se MI 6 brani od napada, agent 007 mora locirati i uništiti izvor prijetnje, bez obzira na to koliko je osobna cijena koju mora platiti. Nastavak 'Spectre' donosi tajanstvenu poruku iz prošlosti koja šalje tajnog agenta Bonda na misiju misiju u Meksiko i Rim gdje upoznaje Luciu, lijepu i zabranjenu udovicu zloglasnog zločinca koju utjelovljuje Monica Bellucci. Dok se istovremeno M bori s političkim snagama kako bi na životu održao tajnu službu, Bond se polako probija kroz mnogobrojne slojeve obmane kako bi otkrio zastrašujuću istinu koja se krije iza imena 'Spectre'! Akcije neće nedostajati ni u fulmu 'Black Panther' Marvel Studija koji prati T'Challu koji se nakon smrti oca, kralja Wakande, vraća kući u izoliranu, tehnološki naprednu afričku naciju kako bi naslijedio prijestolje i zauzeo svoje zakonito mjesto kao kralj. Ali kada se snažan stari neprijatelj ponovno pojavi, T'Challa će se naći na kušnji i kao kralj i kao Black Panther kad ga uvuku u strašan sukob koji ugrožava sudbinu Wakande i cijelog svijeta.

Ljubitelje akcije oduševit će i nastavci filmova o legendarnom Marvelovom superheroju 'Iron man'. U drugome nastavku, multimilijarder Tony Stark kojeg utjelovljuje Robert Downey Jr. suočava se sa sve većim pritiskom vlade, javnosti i novinara koji ga pokušavaju natjerati da podijeli svoju tehnologiju s vojskom, na što on odbija pristati jer se boji da bi posljedice mogle biti kobne ako ona završi u krivim rukama. U trećem nastavku, genijalni Tony Stark suprotstavlja se neprijatelju čija snaga ne poznaje granice. Kad Stark otkrije da je njegov osobni život uništen u rukama neprijatelja, kreće u misiju da pronađe one koji su odgovorni. Ovo putovanje na svakom će koraku staviti Starka na kušnju, pa će se morati osloniti na vlastitu ingenioznost i instinkte kako bi zaštitio one koji su mu najbliži, a usput će i otkriti odgovor na pitanje: čini li odijelo čovjeka ili obrnuto?



U akciji 'Thor', Chris Hemsworth utjelovljuje istoimenog mladog i oholog ratnika koji je poslan na Zemlju kako bi se naučio poniznosti, s obzirom na to da je ondje lišen svojih posebnih moći. Thor se uskoro zaljubi u znanstvenicu Jane Foster, a za to vrijeme Thorov brat Loki podmuklo uzurpira tron Asgarda i planira osvetu. Thorova ljubav prema Jane i naučena skromnost pretvore ga u junaka i legendarnog, besmrtnog zaštitnika Zemljana nakon što spasi cijeli planet od uništenja.

Za sve ljubitelje napetih i misterioznih trilera, Nova TV donosi 'Da Vincijev kod' u kojem dvostruki oskarovac Tom Hanks utjelovljuje simbologa s Harvarda koji za vrijeme boravka u Parizu prima hitan telefonski poziv u kojem saznaje kako je stari kustos muzeja ubijen. Kod njegova tijela policija je pronašla nekakav simbol te im treba pomoć stručnjaka. Langdonu se u njegovoj istrazi pridružuje i talentirana francuska kriptologinja s kojom se upušta u potragu za otkrivanjem tajne koja stoji iza ubojstva. Na ovom filmu radila je oskarovska ekipa, a produkcija je od francuskog ministra kulture dobila ograničeno dopuštenje za noćno snimanje u Luvreu. 



Tom Hanks u glavnoj ulozi pojavit će se i u drami ‘Čudo s Hudsona’ koja prikazuje kako je svijet svjedočio čudu kada je pilot ‘Sully’ Sullenberger uspio spasiti živote 155 putnika aviona kojim je upravljao. Kada je Sully sletio na rijeku Hudson, putnici su pričali kako je zrakoplov glatko sletio na površinu vode i ostao plutati. Međutim, iako je Sully u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla pokazati drugačije te mu uništiti reputaciju i karijeru.

Za dozu humora pobrinut će se drugi nastavak rekordne hit komedije 'Mamurluk' u kojem Phil, Stu, Alan i Doug otputuju na egzotični Tajland na Stuevo vjenčanje. Nakon Dougove nezaboravne momačke večeri u Las Vegasu, Stu ne želi riskirati i odlučuje se za doručak prije vjenčanja. No, stvari ipak ne idu uvijek onako kako smo ih planirali. Što se dogodi u Vegasu, možda ostaje u Vegasu, ali što se dogodi u Bangkoku, ne možete ni zamisliti.



Gledatelje će nasmijati i romantična komedija 'Ta luda ljubav' u kojoj će upoznati četrdesetogodišnjeg Cala Weavera koji živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna za supruginu nevjeru, on želi razvod i tada tu počinje kraj njegova savršenoga života. Kako Cal nije izlazio na spojeve gotovo jedno desetljeće ovo mu neće biti nimalo lako. No, unatoč svemu što mu se nudi sada kada je slobodan muškarac, Cal svoje srce ne može promijeniti.

U režiji poznatog filmskog redatelja Christophera Nolana, epski akcijski triler 'Dunkirk' počinje kada se stotine tisuća britanskih i savezničkih snaga nađe okruženo neprijateljskim snagama u sjevernom francuskom gradu tijekom 1940. godine u Drugom svjetskom ratu. Zarobljeni na plaži s morem za leđima, suočavaju se s nemogućom situacijom dok se njemačke snage približavaju. Priča se razvija na kopnu, moru i u zraku. RAF-ovi Spitfirei sukobljavaju se s neprijateljem na nebu iznad kanala pokušavajući zaštititi bespomoćne ljude na tlu. U međuvremenu, na brzinu sastavljena britanska flota provodi legendarnu evakuaciju preko 300.000 savezničkih snaga koju će premijer Winston Churchill nazvati „čudom izbavljenja“.



Vrhunski triler 'Turist' ujedinjuje Johnnyja Deppa i Angelinu Jolie u priči o američkom turistu Franku koji putujući Europom u vlaku upozna tajanstvenu ljepoticu Elise koja ga uvuče u opasan svijet intriga i špijunaže. Frank je uvjeren da se radi o slučajnom susretu, no nije svjestan da su postali dijelom mnogo većeg plana zbog kojeg će biti prisiljeni izbjegavati metke kroz veličanstvene ulice Pariza i vijugave kanale Venecije. Dok Frank i Elise bježe od opasnosti, njihova romansa postaje sve intenzivnija.

 

 „E, ovo si baš jako fulala!“ BFF kviz Arija Rizvić i Katarina Baban | Drugo ime ljubavi

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju