Vraća se svojoj obitelji

Kad se svima svojim vedrim duhom zavukla pod kožu, Meri je osjetila nostalgiju za svojim domom i svojom djecom. Iako se kuhanjem borila do samog kraja, ipak su njezino slatko i slano jelo bili najlošije ocijenjeni, pa je Meri ta koja završava svoje MasterChef putovanje. „Gotovo je. Gorak neki osjećaj. Na sreću bila sam okruženo ekstra kvalitetnim ljudima, i svi će mi nedostajati. Imam predivno iskustvo iza sebe“, rekla je Meri.

U stres testu se našla s Josipom, Gaiom i Miroslavom te su za zadatak imali replicirati slano jelo chefa Gorana Kočiša i slatko jelo pastery chefa Tibora Opačića. Dva su to chefa koja rade zajedno u istoj kuhinji, Chef Kočiš donio je kontinentalnoj gastronomiji prvu, dugo sanjanu Michelinovu zvjezdicu, pa su bili pod još većim pritiskom pripremiti njegovo jelo – fiš paprikaš. „Ne trebate težiti loviti zvjezdice, ako ste dovoljno dobri, one će doći vama“, kazao im je chef Kočiš.

„Kod pravog fiša ljutina će kroz dvije do tri minute otići. Kod jela s ribom uvijek postoji caka, a to su kosti. Pozornost bi trebalo obratiti i na to da se fiš ne kuha s kožom“, napomenuo im je chef Kočiš. „Kod tijesta u tartu važno je da ne bude ni predebelo ni pretanko. Treba paziti i da karamel ne pređe u gorčinu“, rekao je pastery chef Opačić koji im je za repliciranje donio slatko jelo.

Iako je mogla, Lara nije dala svoj imunitet nikome, a kandidati su izabrali svoje pomoćnike. No, s obzirom na to da je još uvijek u tijeku ciklus parova, pomoćnici su kuhali s kandidatima u stres testu. Ipak, ovoga puta ispala je samo jedna osoba. „Ne postoji stres test koliki je stres biti odvojen od svoje djece“, kazala je Meri, ali napomenula da neće odustati nego kuhati do kraja. Dok su kuhali, chefovi su ih obilazili i pričali o tome što trenutačno rade.

Žiriju i gostima se jako svidjelo kako su kandidati kuhali i ustvrdili su da su svi tanjuri jako dobri. Stoga su odmah odlučili otkriti tko je pripremio najbolje tanjure slatkog i slanog jela, a radilo se o Josipu koji je kuhao s Larom. „Drago mi je da nisam osramotio svoju ekipu iz Moslavine s kojima sam dane proveo na ribičiji“, rekao je Josip.


Meri s najmanjim brojem bodova napustila je MasterChef kuhinju. Vrijeme je da se vrati svojim dečkima, na rođendan svog sina. „Nikad se nisam više veselila kuhanju bolognesea“, rekla je za kraj.

U nastavku pročitajte recepte etabliranih chefova za ukusna jela koja su donijeli MasterChef kandidatima u stres test izazovu:

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju