Masterchef kuhinju napustio Igor Ivanović!

Krepka juha presudila je kandidatu Igoru Ivanoviću koji se u stres testu, s Vanjom Agićem i Majom Mandić, borio za ostanak u MasterChefu. Zadatak za ova tri natjecatelja koji su u prethodnoj emisiji zaradili crne pregače, bio je replicirati jelo koje ih je u kuhinji čekalo ispod zvona - krem juha od slanutka i graha s prženim žličnjakom od kozica te aromatizirani kreker.

''Htjeli smo dobiti zdravo krepko jelo, što je juha, ali napravljeno s nekim drugačijim tehnikama i komponentama'', objasnio je kandidatima Stjepan. Baza kod ove juhe su kozice i natjecatelji su prilikom njezina spravljanja morali pripaziti na nekoliko stvari. U pozadini su grah i slanutak čija je uloga povezivanje, ali kozice su trebale biti u prvom planu. Također su posebnu pažnju morali obratiti na to da im kreker bude hrskav.

Prije nego su prionuli na izradu jela, dobro su ga vizualno i okusno proučili, a kako bi im ipak olakšali ovaj težak zadatak, žiri je kandidatima dao i recept. Za pripremu ove juhe imali su ograničeno vrijeme – 40 minuta. Priličan je broj komponenata na koje su trebali obratiti pažnju te je mnogo toga trebalo odraditi i paralelno. Dok su Igor, Maja i Vanja žurno radili na pripremi svojih jela, ostali natjecatelji bodrili su ih galerije, a nisu izostali ni korisni savjeti.

''Ovo mi je bio najstresniji događaj u životu ikad'', komentirala je Maja nakon što je zgotovila ovu posebnu juhu. Kad je stala pred žiri i donijela im jelo kazala im je: ''Ovaj stres test je prošao jako stresno. Uživala sam, ali bilo je jako stresno, naročito zadnjih nekoliko minuta. Pokušala sam što više slušati srce, radila sam ne slušajući druge nego ono što ja mislim da treba napraviti''. To je primijetila i Gorana s galerije koja je rekla da se baš vidjelo kako Maja kuha sa srcem.

Nakon što je završio izazov, ekipa s galerije upućena je u vilu gdje su s nestrpljenjem čekali tko se od kandidata neće vratiti u kuću. Tu se poveo i razgovor o tome kako su Igor, Maja i Vanja radili jela. ''S galerije smo pokušali pomoći što više, ali i pustiti ih da se koncentriraju na svoje jelo'', rekao je Ivan Temšić. Dio natjecateljske ekipe koji je pratio s galerije mislio je kako Igor neće dovršiti jelo, ali upravo je on završio jelo prvi.

Kušajući Majinu repliku ove kreativne juhe, žiri je komentirao: ''Dobro je složila komponente. Zapamtila je gdje su se nalazile. Donekle je uspjela. Falilo mi je u juhi još tekućine'', primijetio je Stjepan, dok je Damir dodao kako je krekeru falilo minuta, dvije da se dopeče.

Iako su imali primjedbe i na Vanjino jelo, i ono je bilo dovoljno dobro za prolaz. Vanji je poteškoće zadavao kreker koji mu je izgorio te nije htio riskirati peći novi u strahu da neće stići. Žiri je primijetio da je kreker previše taman, ali da ima savršenu debljinu. Također su pohvalili žličnjak koji je Vanja lijepo oblikovao. ''Žličnjak je jako dobar i pravilnog oblika. Što se tiče juhe, kozica mu malo bježi, ali ako gledamo u cjelinu, žličnjak mu podiže taj segment kozice'', rekao je Damir.

Igor je u juhi ispod zvona koju je kušao osjetio mnogo soli, pa je stoga i presolio juhu dok ju je replicirao. ''Gotovo je nemoguće napraviti vjernu repliku jela, ali napravio sam što je moguće više slično'', osvrnuo se Igor na izvršenje zadatka. Melkior i Damir primijetili su i da mu je zagorio žličnjak, no bili su oduševljeni krekerom te teksturom juhe. ''Vizualno je pogodio gdje su stajale komponente, no vlasac nije stavio'', uočio je Stjepan.

Upravo je Igor bio taj čiji je tanjur prema procjeni žirija najlošiji te je on napustio MasterChef. ''Kao jedini kandidat iz Istre, žao mi je što nisam išao dalje. Dao sam sve od sebe da našu Istru predstavim onakvu kakva je. Nadam se da sam u tome uspio. Idem doma podignute glave. Dao sam sve od sebe što sam mogao dati'', rekao je.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju