Ove nedjelje u 22.40 sati!

U novom nastavku Neo (Keanu Reeves) i Trinity (Carrie-Anne Moss) naizgled su živi i zdravi, ali su im umovi zaključani unutar "matrice" koja je postala opasnija.

Ako je išta naučio to je da je izbor, iako iluzija, još uvijek jedini izlaz iz – ili u – Matrix. Neo već zna što mu je činiti, ali još nije svjestan da je Matrix jači, sigurniji i daleko opasniji nego ikad prije.

Redateljice i scenaristice franšize su sestre Lana i Lilly Wachowski. Međutim, posljedni nastavak "Matrix: Uskrsnuća" režirala je samo Lana Wachowski. Naime, njihovi su roditelji preminuli u razmaku od samo pet tjedana te su sestre prolazile kroz vrlo teško životno razdoblje. Ipak, sasvim su se drugačije nosile s time.

Lanu je taj tragični događaj nadahnuo da ponovno oživi glavne junake Nea i Trinity, koje ističe kao najvažnije likove u svome životu. Pisanje scenarija također joj je pomoglo da se lakše nosi s gubitkom.

S druge strane, za Lilly je smrt roditelja bila velika prekretnica koja je utjecala na njezinu odluku da se ne vrati starim likovima i općenito onome što je radila prije.

Film je sniman na ulicama San Francisca, a nastala materijalna šteta na zgradama i uličnoj rasvjeti razljutila je stanovnike, ali i gradske radnike. Stoga su producenti morali platiti 420 000 dolara Policijskoj upravi San Francisca da bi uopće mogli koristiti lokacije u gradu za snimanje.

 

TV premijeru filma "Matrix: Uskrsnuća" ne propustite pogledati u nedjelju u 22.40 na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju