Žiri MasterChefa u potrazi je članovima svojih timova.

 Među pedesetak kandidata koji su prošli audiciju, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić traže po osam članova, svatko za svoj tim. U zadnjoj epizodi vidjeli smo da su neke već izabrali i dodijelili im pregače.



Da bi pokazali što znaju, kandidati moraju proći test kreativnosti, kuhajući s namirnicama koje su odabrali chefovi. Prva je skupina kuhala s namirnicama među kojima su glavne bile skuša i dagnje, a ostale su bile naranča, baby špinat, komorač, chilli, sushi riža, nori alga, hren, panko mrvice, mrkva, soja sos, kurkuma, mladi luk i kiselo vrhnje. Osim namirnica iz vrećice, oba su tima imala pravo i na osnovne namirnice - maslinovo ulje, suncokretovo ulje, sol, papar, šećer, brašno, aceto balsamico, jaja, maslac i ocat.

''Bila sam jako sretna, jer je to moje područje. Ja sam žena od ribe'', rekla je Matea Alduk kada je vidjela što se nalazi u vrećici, a nakon što je pripremila jelo, pregaču su joj ponudili i Stjepan i Damir.''Ovo je jelo koje po meni nema greške'', komentirao je Damir, no ona je ipak odlučila uzeti Stjepanovu pregaču.

''Zaledila sam se u glavi. Nisam imala nikakvu ideju. Ta riba me gleda, gledam ja nju i mislim što ću'', rekla je Ivona koja je ovom prilikom prvi put filetirala skušu. ''Zadnjih 20 minuta mislila sam da neću ništa staviti na tanjur'', rekla je Ivona. Jelo koje je na kraju stavila pred žiri, nije ih zadovoljio, pa joj nitko od njih trojice nije ponudio pregaču.

Pojedini kandidati nisu nikada prije radili s dagnjama, a poneki su išli s varijantom da iskoriste što više od dobivenih namirnica. ''Ljudi od kojih nisam očekivao da će ih pojesti trema, trema ih je pojela'', komentirao je Stjepan gledajući kandidate kako pripremaju jela, neki od njih s izraženom tremom.

Ecia Novaković je odlučila raditi sushi. ''Na svoje jelo sam ponosna, jer da sam mogla bolje, napravila bih bolje'', rekla je ona, no ostala je bez pregače. ''Svakako nastavljam dalje kuhati. možda neće biti profesionalno, ali sigurno iz hobija'', istaknula je Ecia.

Mnogo je pitanja tijekom kuhanja postavljao Luka Marin te objasnio kako je i to, osim kuhanja, način na koji pokušava pridobiti žiri. Iako žiri nije bio posebno oduševljen njegovi konstantnim propitkivanjima, njegovo je jelo bilo dovoljno dobro za prolaz, pa je dobio pregaču. ''Prilično sam sretan što sam u timu s Melkiorom, jer mislim da smo sličan karakter'', rekao je Luka nakon što mu je Melkior ponudio pregaču.

Lucija Davidović dobila je dvije pregače - od Damira i Stjepana, a ona je izabrala Damira jer ju, kaže, podsjeća na njezinog tatu i ističe kako ju je smirio. Ipak, odluka čijem će timu pridružiti nije bila laka. ''Odluka je bila teška'', kazala je.

Nikoli Koturu su pregaču ponudila sva tri člana žirija. ''Zaslužujem sve tri pregače'', rekao je, ali odabrati je mogao samo jednog chefa, pa je odabrao Melkiora ''Zato što ćemo zajedno plesati'', obrazložio je svoju odluku. Za to vrijeme uz njega je stajala Mevlija Delić koja nije imala ni jednu pregaču, pa se Stjepan predomislio i dao je svoju pregaču njoj. ''Toliki žar, toliku želju nisam dugo vidio. Imaš ono što osobno tražim kod svojih kuhara, a to je strast, želja i volja za napredovanjem'', rekao joj je.

Glavne namirnice koje su se našle pred drugom skupinom bile su teleći kare i dimljena slanina, a od ostalih celer korijen, mlada tikvica s cvijetom tikvice, timijan, kadulja, crno vino, dimljena crvena paprika, pekan orasi, tvrdi sir, suha šljiva, jabuka, luk, senf dijon i bučine sjemenke.

''Riskirajte ili igrajte na sigurno. Sve je na vama'', rekao im je Stjepan. ''Znam točno te namirnice i znam da ću to tehnički dobro odraditi ako ništa drugo'', rekla je Lora Cepetić.

Gotovo na samom kraju, kad je vidio da mu tanjur nije uspio, Marko Cvitanović bacio ga je u smeće i trebao je jelo napraviti iznova. ''Moja doza kreativnosti u tom trenutku je bila nula. Ja sam totalno fizički i psihički potonuo'', rekao je te dodao: ''Bilo mi je neugodno i smiješno što sam im stavio na tanjur''. Žiri se složio s tim da mu tanjur nije za prolaz, pa je i on u ovoj fazi napustio MasterChef.

Za razliku od njegovog, jelo Vesne Slavice bilo je na razini MasterChefa, te je ona dobila dvije pregače. ''Smatram da ste zaslužili'', rekao je Damir, a pregaču joj je dao i Stjepan. ''Ne mogu opisati koliko mi je drago vidjeti taj napredak, baku koja se toliko promijenila i napredovala od prošle godine'', rekao je Stjepan. Ona je, pak izabrala ući u Stjepanov tim.

Damir je iznenadio cijelu skupinu koja se u jednom trenutku našla pred žirijem: Tihomir Krklec, Lora Cepetić, Wannapa Ponyon, jer im je svima ponudio svoju pregaču.

''Ovo su tanjuri koje tražimo u MasterChefu''', rekao im je Stjepan te je i on svima dodijelio pregače, a Melkior je svoje pregače ponudio Lori i Tihomiru. ''Ja sam u takvom šoku da nemam riječi'', komentirala je Lora. Unatoč trudu da pridobiju ove kuhare amatere u svoj tim, to nije uspjelo ni Stjepanu ni Melkioru. Naime, svo troje su se odlučili za Damirov tim.

''Uvijek je bila odluka između Melkiora i Damira, ali Damir je prepoznao neke moje mane i mislim da mi može pomoći s tim'', rekla je Lora. Wannapa je isto izabrala Damira. ''Vjerovao je u mene od prvog dana kad sam došla na audiciju'', obrazložila je Wannapa svoj odabir.

Tko će još zaslužiti svoju pregaču u jednom od tri tima, doznat ćemo već u sljedećoj epizodi.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju