Kaosa, emocija i vatrenog uzbuđenja neće nedostajati!

''Danas od vas očekujemo da prenesete svoje doživljaje, tradicije, u jela koje ćete kuhati za nas'', objasnio je Stjepan Vukadin zadatak kandidatima. Lucija je u ovaj izazov ušla kao pobjednica prethodne emisije, a radi toga u ovom izazovu ima prednost odlaska prva u dućan, te mogućnost odabira namirnice s kojom će svi kuhati. Također, imat će najviše vremena za biranje namirnica u dućanu. Dok će Lucija imati tri minute za dućan, ostali će imati dvije minute, a prednost je dobila i u tome da za sebe može uzeti jednu namirnicu više od ostalih.



Lori se sviđa novi zadatak: ''Jako volim kuhati tradicionalna jela, obiteljska jela, nedjeljni ručak... Najčešće doma ja kuham, mami se više ne da, naučila me dosta toga.''

Današnje kuhanje ima naravno i posljedice za kandidate – najgora jela ići će u stres test, a najbolja u borbu za imunitet.

''Odlučivanje o tuđoj sudbini je zapravo dosta zanimljiva u ovakvoj vrsti natjecanja'', izjavila je Lucija koja će birati namirnicu i ''zakuhati'' današnji izazov.

Nakon što je vidjela što se sve nalazi ispod zvona, Lucija će morati odlučiti hoće li hoće li kuhati ili ne u ovom izazovu.

''U bilo kojem trenutku tijekom kuhanja, kad pozvoniš, kandidati će morati stati na 5 minuta, a ti ćeš kuhati dok te oni gledaju'', priopćio je Luciji Melkior još jednu prednost koju bi Lucija mogla koristiti u izazovu, ukoliko se odluči na kuhanje. Možda najprimamljivija privilegija koja će joj biti dana je ta da tijekom kuhanja može ostvariti video pozi sa svojom bakom koju može tražiti za savjet.

Cijeli izazov bit će dodatno zapapren i jednim dodatnim obratom. Naime, u jednom trenutku žiri će narediti da kandidati zamjene pozicije!

Hoće li Lucija izabrati lakši ili teži put u današnjem izazovu, tek ćemo vidjeti, no jedno je sigurno – kaosa, emocija i vatrenog uzbuđenja neće nedostajati u večerašnjoj emisiji MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju