Žiri nije htio otkriti pobjednika gastroduela – natjecatelji će noć provesti u neizvjesnosti

Kada su ušli u MasterChef kuhinju, kandidati su doživjeli iznenađenje. Kuhinja je bila gotovo prazna i u njoj nije bilo radnih jedinica. Upravo tako trebalo je biti kako bi čuli što je njihov sljedeći izazov. Budući da je Željka Bleuš u testu kreativnosti spravila najbolje jelo, ovoga puta dobila je priliku oformiti svoj vlastiti tim, ali i odabrati vođu suparničkog tima. Željka je odlučila da će predvodnica njezine konkurencije biti Ema Baniček. 

Željkin tim kuhao je u crvenim pregačama, a za svog je pomoćnika izabrala Ivana Temšića. Emin tim na sebe je stavio plave pregače, te je Ema za svoju pomoćnicu izabrala Anu Antunović. 

Pravila su bila takva da u svakom trenutku kuha samo jedan član tima, a tamo gdje jedan stane drugi je preuzeo kuhanje. Zadatak im je bio da skuhaju dva jela - riblje predjelo i glavno mesno jelo za tri tanjura. 

Crveni tim krenuo je s Filipom koji je trebao filetirati ribu. Međutim to nikada nije radio, pa mu je Željka davala upute, ali nije bila zadovoljna načinom na koji se on snalazio s ribom. Gorana smatra da su muškarci podbacili, a da je ženski dio ekipe odradio i njihov dio posla u crvenom timu. U plavom timu došlo je do nesuglasica - Ani se nije svidio Markov stav kojim je predlagao svoje ideje.

Za hladno predjelo crveni je tim radio carpaccio od kokota, emulziju od grejpa, hrskavi čips od kože kokota, segmente filetiranog grejpa, klice od cikle da povežu predjelo s glavnim jelom i pistacio da pruži dozu slanoće i aromatizirano ulje od ružmarina. Za glavno jelo žiriju su poslužili janjeći kotlet.

Plavi tim za predjelo je spravio mediteranske gyoze punjene kokotom, podlijevane temeljcem od kokota i povrća. U punjenju su još i vlasac i limeta koji su dodatno istaknuli njegov okus. Uz gyoze su se odlučili za ukiseljenu mrkvu kao mediteransku verziju, umjesto đumbira koji se inače servira uz gyoze. Za glavno jelo donijeli su janjetinu mariniranu u masali, maslinovom ulju i limeti. Nakon pečenja janjetina je uvaljana u sjeckani pistacio, s palentom u karmeliziranom mangu podlijevanim janjećim temeljcem te je sa strane reducirani nar.

''Gyoze su malo neuredne'', primijetio je Stjepan, a Melkior da mrkve nikako ne mogu zamijeniti đumbir. Mango je apsolutno nepotreban u ovome, smatrao je Damir, dok su Stjepan i Melkior istaknuli kako nije dobar omjer okusa. Žiriju se sviđaju ideje koje su vidjeli na tanjurima, ali svoje mišljenje o jelima i njihove ocjene reći će natjecateljima tek u sljedećoj emisiji.

Emisiju "MasterChef" pratite od utorka do petka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju