''Procjenjujemo je li vino dominantnije od hrane ili obrnuto ili je sve to zajedno bolje nego zasebno''

Nastavlja se vatreni sedmi gastrodeul u MasterChefu. Nakon dogovora o jelima koje će poslužiti u timskom izazovu i odabira namirnica koje će na najbolji mogući način sljubiti njihova jela s vinima koja su imali na raspolaganju, došlo je vrijeme da kandidati i crvenog i plavog tima serviraju svoj prvi slijed i nastave kuhati preostala tri.



Stjepanu Vukadinu, Damiru Tomljanoviću i Melkioru Bašiću koji su ugostili uglednog sommeliera Darka Lugarića, prvi će jelo poslužiti crveni tim predvođen Lucijom Davidović. Zadatak oba tima je da osim ovog hladnog predjela, pripreme još i toplo predjelo, glavno jelo te desert.

Budući da je za hladno predjelo u crvenom timu bila zadužena Lora Cepetić, ona će biti u pratnji Lucije. No kada gostima budu stavljali tanjure na stol, Lora će se zbuniti. ''Dođem čovjeku servirati jelo i ne znam s koje strane. Toliko sam zbunjena'', osvrnula se Lora na svoju malu nespretnost koja je odmah potaknula Damira da im uputi savjet kome se za stolom prvo poslužuje jelo.

Crveni je tim za žiri i gosta pripremio laminirane kruščiće sa zelenom rajčicom, emulziju od grožđa i kapara te paštetu od brancina koje su poslužili sa zadanim vinom - sauvignonom berbe 2020. Kako se sljubljuju hrana i vino objasnio je Darko: ''Uzmemo glavnu namirnicu, koja je u ovom slučaju pašteta, zatim komadić kruha i umaka. Sve su tri komponente bitne za staviti u usta. Prije nego što želimo progutati, te se komponente zaliju vinom. Potom se gleda je li vino dominantnije od hrane ili obrnuto ili je sve to zajedno bolje nego zasebno.'' Nakon što je probao, Darko je bio zadovoljan odabirom namirnica za ovo jelo i njihovim sljubljivanjem s vinom. ''Ne bih imao prigovor oko toga'', rekao je Darko, jedino je imao prigovor na kruščić koji je bio žilav.

Sljedeće na redu za izlazak pred žiri od sljedova crvenog tima je jelo za koje je zadužena Maja Jalšovec. No s njim će imati poteškoće.

Koje će još stvari poći po krivu, koje će biti odrađene iznad svih očekivanja, te što će i plavi tim poslužiti gostu i žiriju, a kojem će timu uspjeti pobijediti u ovom gastroduelu doznat ćemo večeras.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju