Melkior: ''Neki smatraju da je sedam sretan broj''

Došlo je vrijeme za sedmi timski izazov za osam najboljih kandidata MasterChefa. ''Neki smatraju da je sedam sretan broj'', kaže natjecateljima chef Melkior Bašić. ''Vjerojatno će biti teške komplikacije'', osvrnula se na sljedeći zadatak Maja Jalšovec.



''Tražit ćemo najbolja jela, najukusnija'', poručuje im chef Stjepan Vukadin, a potom će proglasiti vođe timova - Mateu Alduk i Luciju Davidović.

''Matea je i više nego dostojna protivnica. Mislim da može konkurirati u samom vrhu, zablistati, ali veselim se'', rekla je Lucija koju će dopasti crvena pregača, dok će Matein tim kuhati u plavim pregačama. Budući da ni jedna neće prepustiti suparnici biranje prvog člana tima, to će odlučili igrajući ''par nepar'' koji je sreću donio Luciji.

U njezinom su se timu tako našli: Leo Jurešić, Maja Jalšovec i Lora Cepetić.



''Leo je jak konkurent, svi misle da će biti u finalu, pa ga je zato Lucija odabrala prvog'', komentirala je Maja Jalšovec. ''Leo je dosta kreativan. Jako je dobar i imamo dobru komunikaciju, malo je i smireniji od mene, tako da mislim da nam treba neki dobar balans'', opravdala je Lucija svoj prvi izbor.

U Mateinom su timu Tihomir Krklec, Maja Šabić i Marko Kolak. No tijekom biranja članova, na iznenađenje žirija, zadnji su ostali Lora Cepetić i Marko Kolak.



Poseban gastroduel najavio im je chef Damir Tomljanović. ''Imat ćete priliku primijeniti ono što ćete sada naučiti. Naš cilj je da vas približimo što više profesionalnim standardima i vaš novi izazov će biti takav. Kuhat ćete četiri slijeda koja ćete sljubljivati s vinima Korlat vinarije. Za to je potrebno jako dobro poznavanje jela koja kuhate i vina koja se poslužuju uz ta jela'', rekao im je Damir.

Kandidati će kuhati hladno predjelo, toplo predjelo, toplo jelo i desert, te svako jelo mora biti servirano na četiri tanjura. Za ovaj timski zadatak na raspolaganju imaju 140 minuta. Već u osamdesetoj minuti prvi slijed mora biti serviran. Prema zadanom pravilu, svaki sljedeći slijed moraju servirati svakih 20 minuta. ''Mislim da je to sasvim u redu vrijeme. Ovo je dosta kompliciran i ozbiljan zadatak i tome moramo pristupiti tako'', rekla je Maja Šabić.

Koje će im vrste vina biti na raspolaganju i koja će jela s njima pokušati sljubiti, doznat ćemo već večeras u novom nastavku MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju