"Teško je kuhati pod takvim stresom"

Tri izbora u kojima je svaki sadržavao tri glavne namirnice, odnosno one koje moraju dominirati pripremljenim jelom, imala je Lara kao pobjednica izazova. Prvo zvono skrivalo je lubin, pancetu i zagrebački sir, drugo zvono - cvjetaču, vaniliju i vrhnje za šlag, a ispod trećeg se zvona skrivala kava, kruška i teleća brizla.

Lara je prvo namirnice izabrala za sebe, a zatim i ostalim kandidatima. Za sebe je kao glavnu namirnicu izabrala lubina, pancetu i sir, a potom je komentirala da je ipak trebala odabrati nešto drugo. No, povratka više nije bilo. „Mislim da sam svima dobro dodijelila, osim sebi“, zaključila je Lara.

Brizle je dodijelila Manuelu, Antoniji, Josipu, Dominiku i Petru, a kombinaciju namirnica s cvjetačom – Sari, Ivani, Ana-Mariji, Gaiji i Luki. Nije svim kandidatima najbolje sjela raspodjela namirnica. „Mislio sam da ću dobiti cvjetaču, ali došli smo svi pomicati granice. Na tren mi se to uopće nije sviđalo i rolete su mi pale dolje, ali uspio sam se sabrati, smiriti i osmislio sam jelo“, kazao je Dominik. „Idem napraviti malo toplo jelo okrepljujuće za dušu. Nadam se da ću uspjeti“, komentirao je Petar koji se i nadao da će dobiti brizle.

Uz glavne namirnice, natjecatelji su dobili priliku uzeti i šest namirnica iz dućana. Manuel će s brizlama raditi slatko jelo, dok će ih Petar pržiti na tavi… No, što će svaki kandidati donijeti žiriju na kraju ostaje nam doznati u sljedećem nastavku MasterChefa.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju