Nikad veće iznenađenje za kandidate

Posljednja kutija iznenađenja u ovoj sezoni MasterChefa bit će posebna za posljednjih šest kandidata pete sezone. "Ovo je posljednji neeliminacijski izazov. Možete kuhati bez pritiska. Možete uživati. Samo opušteno", poručuje im chef Damir Tomljanović.

"Mislim da svi osjećamo da je kraj blizu", rekla je Lora Cepetić koja zbog zarađenog imuniteta misli da neće kuhati, pa na galeriju dolazi u haljini i štiklama. No, ubrzo je vidjela da se u MasterChef kuhinji nalazi i jedna radna jedinica namijenjena njoj. "Mislim da će ovo biti prvo kuhanje u kožnoj haljini. Trebam paziti da ne bi letjelo sve svugdje", kazala je. "Lora kuha u kožnoj haljini! Vrh!", komentirala je Maja Šabić.st. Vrijeme je brzo proletjelo'',

"Ponosan sam na sebe što sam u top šest. Vrijeme je brzo proletjelo", istaknuo je Marko Kolak prije izazova. Kada su podigli kutije, ispod se nisu nalazile namirnice, nego pribor za kuhanje, a svi su dobili različite stvari. "Predmeti ispred vas simbolizirat će vaše današnje kuhanje i to u parovima", priopćio im je Damir te pozvao bivše kandidate MasterChefa iz prošle sezone.

Ivan Temšić, Gorana Milaković, Željka Bleuš, Tomislav Marković, Filip Pleteš i Roko Kulušić stigli su kako bi pomogli natjecateljima da bolje skuhaju predstojeći zadatak. "Svi smo se razveselili i bit će jako, jako zanimljiv dan", rekla je Maja Jalšovec.

"Predobro, odlično, baš sam zadovoljna", kaže Maja Šabić koja je htjela da joj par bude Gordana, a na kraju joj se želja i ostvarila.

"Poželio sam biti s Tomislavom u paru. Nekako mi se on u MasterChefu svidio. No, kad sam čuo da radi vegetarijanska jela, odustao sam od toga", otkrio je Marko. S obzirom na to da je špatula Roku najdraži kuhinjski predmet, a Marko je dobio špatulu, žiri je odredio da njih dvoje kuhaju zajedno.

"Kad sam vidjela mikser, pomislila sam da ću kuhati sa Željkom", rekla je Lora kojoj se za radnom jedinicom Željka uskoro i pridružila. "Volim što je iskrena, što je stalno nasmiješena. To me i inspiriralo da se prijavim u MasterChef", kaže Lora.

Filip Pleteš najradije voli grill tavu koja se nalazila ispod kutije Maje Jalšovec. Ivan Temšić izabrao je sifon koji se nalazi kod Mateje Alduk, pa su u paru njih dvoje. Tomislav je pak najradije koristio nož te je par Leu Jurešiću.

Tko će od kandidata napraviti najbolje zadano jelo i osvojiti 20.000 kuna, doznajte večeras!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju