''Marija je vrhunska kuharica, malo je temperamenta što mi treba da mi nivelira druge ljude u timu''

 Nova MasterChef avantura kulinarski vješte kandidate odvest će u Međimurje. Žiri će ih dočekati na najsjevernijoj točki u Hrvatskoj – Svetom Martinu na Muri, s domaćinom Davidom Novinšćakom, direktorom Ureda Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri. Ondje će se natjecatelji sučeliti u timovima koje će predvoditi Zvijezdana i Tomislav, a kuhat će s lokalnim namirnicama. ''Natjecateljima savjetujem da pripreme hranu s puno suhomesnatih proizvoda, s puno vrhnja, težačku, s puno slanine i masti'', istaknuo je David.

Zadatak će biti da svaki tim napravi šest snackova - tri na tradicionalan način i tri na moderan. Bit će im ponuđeno šest glavnih namirnica, među kojima će svaki tim izabrati po tri te će one biti sastavni dio snacka u obje verzije, i tradicionalnoj i modernoj. Od glavnih namirnica timovima su ponuđeni šaran, patka, amur, meso iz tiblice (svinjsko pečenje u svinjskoj masti), kunić i tolstolobik, a svaki je tim među njima odabrao po tri.

Tomislav, čiji je tim dopala plava pregača, na iznenađenje mnogih prvo je izabrao Franu. ''Kad je Tomislav izabrao Franu, vidio sam već tad da kreće u nekom eksplozivnom smjeru'', komentirao je ovu odluku Roko kojeg je Tomislav izabrao za suchefa. ''Frane možda nije najkvalitetniji timski igrač, ali ima jako puno znanja. Odličan je na nožu, samo ga treba dobro usmjeriti. On treba imati cilj, da se osjeti korisnim, da nema praznog hoda'', rekao je Tomislav.

Frane se na ovaj izbor osvrnuo riječima: ''On je dobra i uviđajna osoba, ima tihi autoritet među ljudima i ima sve karakteristike dobrog lidera''. Tomislav je uz Franu odabrao i Mariju koja je u posljednjem izazovu s Franom imala veliki okršaj te se čak bila i pobunila na njegov stečeni imunitet. ''Mariju sam uzeo jer je vrhunska kuharica, malo je temperamenta što mi treba da mi nivelira druge ljude u timu'', objasnio je Tomislav.

Osim njih Tomislav je odabrao još i Tihomira, Roku i Filipa, a Zvijezdana Ivana, Vanju, Goranu, Ana i Karmen te Emu kao svoju sucheficu.

Što će timovi kuhati i kako će se snaći s riječnim ribama, pogledajte već večeras u MasterChefu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju