Tko će osvojiti imunitet?

Vrijeme je za analizu gastroduela, nakon čega će kandidati saznati koji tim će dobiti priliku kuhati za imunitet i time pokušati osvojiti direktnu ulaznicu u polufinale. ''Važan je dan. Dijele se karte za polufinale'', kaže Leo Jurešić.



''Volio bih preskočiti nekoliko stepenica do mog cilja'', rekao je Marko Kolak, no ukućanima je kazao da se neće imati snage boriti za polufinale ako njegov tim dobije tu priliku. Velika je nagrada bila u igri, pa im je i izazov bio ponešto teži.

''Svjesna sam svojih grešaka, da nisam dobro skuhala jelo'', osvrnula se Matea Alduk na gastroduel u Trogiru, tijekom kojeg je zadnji tren stavljala komponente na tanjur i nije znala reći ostalima iz tima kako da joj pomognu. ''Ne znam što mi se dogodilo. Stres me preuzeo'', zaključila je ona.



''Bilo je stresno i naporno, ali mislim da su oba tima uživala'' rekao je Leo.

Vrlo su brzo po dolasku u kuhinju čili mišljenje chefova - Stjepana Vukadina, Damir Tomljanovića i Melkiora Bašića. Kod predjela je Damira oduševilo jelo crvenog tima kojeg je pripremila Lora Cepetić: ''Prezentacija jako lijepa, količina jako dobra. Svaka komponenta na tom tanjuru je skladno pratila cjelinu. Niste izgubili glavnu namirnicu iz fokusa. Niste komplicirali što je bilo jako dobro''.

Kod plavog tima u predjelu je bilo tehničkih pogrešaka. ''Mousse nije bio mousse. Mogli ste ga razraditi i napraviti u formi gela. U prezentaciji škampa prezentacija nije bila jasna'', rekao je Damir.



Maji Šabić žiri je spočitao što joj je espuma kapala iz sifona. Melkior se osvrnuo na desert: ''Majo, super si ga zamislila. Super je bila balansirana marakuja. Uspjela si lijepo izbalansirati, desert je bio ukusan. Šteta što zalijevanje nije uspjelo rastopiti čokoladu''.

Na kraju su se i Stjepan i Melkior i Damir složili da je crveni tim ipak napravio bolje jelo te će oni dobiti priliku da se natječu za imunitet.

Tko će osvojiti imunitet – Maja Jalšovec, Lora Cepetić ili pak njihov vođa tima Leo Jurešić, saznat ćemo već večeras.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju