Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

U novoj epizodi MasterChefa, kandidati će se suočiti u gastroduelu timova na lokaciji gdje se timski rad jako cijeni – kod zagrebačkih vatrogasaca kojima će kuhati te njihovim glasovima pokušati osvojiti pobjedu. ''Na novoj smo lokaciji, što je dobro i za nas. To će nas sigurno malo i dignuti. Vani smo, na svježem zraku. Znam da će biti super!'', uzbuđena je Marija.
Zadatak je napraviti dva jela, jedno na žlicu, odnosno juhu ili varivo, a drugo jelo mora sadržavati četiri bitne komponente – proteine, povrće, žitarice i zdrave masnoće. ''Mislim da bi tako trebali jesti svi i mislim da nije teško komponirati te segmente u cjelokupno jelo'', smatra Ivan.
Zahvaljujući zadnjem zadatku u kojem je sudjelovao te bio najbolji, Tihomir ovoga puta ima ulogu vođe tima te je za svoj tim izabrao crvenu boju pregače iz, kako je kazao, respekta prema vatrogascima. Imao je mogućnost izabrati i vođu suparničkog tima, pa je izabrao Mariju. ''Mislim da sam izabrao jednu jaku kariku. Marija je u više navrata govorila kako je njezino znanje zapostavljeno, da i ona zna dobro spravljati meso, tako da sam joj sada dao priliku da se dokaže'', osvrnuo se Tihomir na svoj izbor te dodao da je već dobro razmislio o tome koga će izabrati i u svoj tim. ''Treba mi iskustvo, brzina, taktika'', karakteristike su prema kojima je birao kolege s kojima će kuhati za vatrogasce.

Pogledajte što vas očekuje u današnjoj epizodi:

 

Marija njegov izbor vođe suparničkog tima smatra čašću, ali napominje: ''Možda me podcijenio pa misli da mu je ovo put do pobjede ili zaista želi ravnopravnu bitku''. Za suchefa je izabrala Zvijezdanu. ''Drago mi je da ima vjere u mene'', rekla je Zvijezdana, dok je Marija kazala kako ju je izabrala jer je ona sama vrlo energična i da joj treba netko tko će joj pomoći da ''stane na loptu''. ''Svakako mi je lakše da mi je suchef smiren, da ne bude temperamentan kao ja. Zato sam si uzela Zvijezdanu jer je ona jako smirena'', objasnila je Marija.

Tihomir je za svog pomoćnika izabrao Tomislava koji se do sada posebno istaknuo u pripremi mesnih jela. ''Čast mi je biti mu pomoćnik. Pobijedio je u prošlom izazovu i drago mi je da je prepoznao u meni da ću biti dobra podrška'', rekao je Tomislav.

Jela za vatrogasce timovi će moći spremati 90 minuta te uzimati namirnice s polica cijelo vrijeme kuhanja. Nakon što pojedu jela, vatrogasci će odlučiti koje im je bolje, ubacivanjem crvenih ili plavih žetona u kutije. Što će timovi pripremiti odvažnim vatrogascima i kako će oni bi zadovoljni jelima, doznajte večeras u novoj epizodi.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju