Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

Ovoga puta MasterChef gastroduel odvit će se u Medvedgradu, predivnoj lokaciji koja bi mogla ublažiti napetost ovog kompetitivnog zadatka. Veliku ulogu u sučeljavanju kulinarskih vještina dva tima odigrat će vino koje će timovi morati spariti s pripremljenim jelima.

''Sviđa mi se gdje smo došli. Lijepa je lokacija. Kad su me probudili imala sam osjećaj kao kad me tata diže za branje grožđa. Nekako me vuče na to i daje mi nekakvu pozitivnu energiju'', kazala je Željka. ''Vjerujem da će biti fora, da će biti nešto drugačije, da nam je opet žiri zamislio nešto zapapriti'', procijenio je Tomislav.

Zbog odličnog jela kojeg je pripremila u posljednjem izazovu, Zvijezdana je vođa jednog tima te će za njega izabrati crvenu pregaču. ''Izuzetno je jaka što se tiče okusa. Ima veliku prednost pred nama. Ne bih joj volio parirati kao vođa drugog tima'', rekao je Ivan.

Zvijezdana je izabrala Tomislava kao vođu drugog tima te Ivana kao svog suchefa. ''Svaki put kad sam bila s njim u timu, mislim da smo dobro funkcionirali zajedno'', objasnila je Zvijezdana odabir Ivana kao svog pomoćnika. ''Svjestan sam da Zvijezdana kao chef i ja kao suchef imamo veliku dogovornost i mislim da se više ne bi trebali voditi odgovornosti chefa i suchefa nego konstruktivnim kritikama od strane žirija i vidjeti tko je točno u kojem segmentu pogriješio'', komentirao je Ivan eventualan gubitak crvenog tima u ovom gastroduelu. U svoj tim Zvijezdana je izabrala još Roka i Karmen.

Tomislav je izabrao Goranu za sucheficu, te Željku i Anu u tim. ''Cure fantastično kuhaju. Generalno i u vili dobro funkcioniramo. Nadam se da će taj autoritet doći do ozbiljnosti tako da odradimo na 300 posto i da razvalimo ovaj izazov'', istaknuo je Tomislav.

Zadatak će im biti napraviti četiri slijeda – fine dining menu koji se sastoji od hladnog i toplog predjela, glavnog jela te za kraj deserta. A kako uz sve to sljubiti vino naučit će u kratkoj edukaciji koja će biti održana za voditelje i njihove pomoćnike prije kuhanja, sa sommelierkom vinarije Kutjevo Valentinom Silović.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju