„Morali smo sjesti da bi probali njegovo jelo. Da ga probamo stojeći mislim da bismo pali“

Uzbudljiva kulinarska utrka u MasterChefu bliži se kraju s preostalih pet natjecatelja koji su uspješno prošli sve izazove i iskušenja kuhinje do sada. Na početku showa bilo je 12 radnih jedinica na kojima je bilo po dvoje ljudi, a sada je ostalo samo pet jedinica s po jednom osobom. „Kako bi rekao Joža, otpali smo kao ratkape na autu“, ukazao je Dominik na stanje u kuhinji.

Sada kandidati svoj fokus moraju usmjeriti prema sljedećem zahtjevnom kuhanju. „Mogu reći da sam ponosan na sebe“, istaknuo je Manuel. „Ako dođem do finala, to će biti moja pobjeda“, kaže Sarah, dok Luka napominje da je ostalo još svega tri izazova prije finala.

Ovaj put, sudbinu natjecatelja krojit će Melkior, koji će zadatak osmisliti s jedinstvenim pristupom. Kandidati će kušati Melkiorovo primamljivo jelo – ribu u tijestu od soli – koje će potom morati replicirati te ga uspješno poslužiti žiriju. Melkiorova kreacija uključuje filet orade s uljem od koromača i bosiljka, zanimljivi kroket te prilog od povrća kuhanog na pari – crvena blitva, brokula, mahuna i tikvica, sve začinjeno solju i uljem.

Ovoga puta hranu će natjecatelji kušati sjedeći, a žiri će im pokazati kako će servirati ovo atraktivno jelo. Kada im žiri posluži jelo, kandidati će komentirati i ocjenjivati svaki segment, a Sarah će izraziti oduševljenje kroketom.

„Morali smo sjesti da bi uspjeli probati njegovo jelo, jer da ga probamo stojeći, mislim da bismo pali“, reći će Dominik, pokušavajući dočarati koliko mu je bilo fino. Ivana najavljuje da će biti pribranija i staloženija u ovom kuhanju. „Htjela bi se stvarno potrudili da budem organiziranija“, kazat će ona. No, hoće li joj to poći za rukom, ne propustite pogledati u novoj epizodi MasterChefa.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju