Manuel drugi put zaredom osvaja imunitet!

Štuka, čičoka te plavi rak – namirnice su to koje je dobila Ivana na izbor, a zadatak joj je bio namijeniti svaku od njih kandidatima ovisno o njihovim karakterima, tako što će spojiti karakter namirnice s karakterom kandidata.

Za sebe je mogla odabrati onu s kojom misli da će najbolje kuhati. „Karakterno bi i sebe mogla povezati sa štukom jer sam osoba koja ima puno strpljenja“, objasnila je Ivana svoj izbor. Štuku je dodijelila i Luki, Lari, Josipu te Antoniji. Petra, Sarah, Manuela i Miroslava zapala je čičoka, dok su s plavim rakom kuhali Ivan, Gaia, Dominik i Ana-Maria.

„Nije mi bilo nimalo lako dodjeljivati im namirnice“, rekla je Ivana. Luku je u odabiru najviše mučilo to što mu štuka nije poznata namirnica, a k tome još ima i mnogo kostiju koje je trebalo počistiti. No, za jelo koje je odabrao inspirirala ga je Josipa Lisac i njezina štuka u šlagu. „Ovo će biti moderna verzija“, rekao je te dodao da je uz nju pripremio majonezu. Štuka u šlagu na Lukin način na kraju je ispala jako dobro. „Mogu reći da bi ti i Josipa zavidjela. Smatram da je ovo tvoje najbolje jelo u cijelom natjecanju“, rekao mu je Stjepan.

„Ne mogu reći da sam previše nezadovoljna rakom, jedino mislim da će mi biti teško očistiti ga, ali snaći ću se“, ispričala je Ana-Maria. Za ovaj su zadatak imali 60 minuta. „To je dosta vremena, i zbilja će jelo morati zadiviti žiri“, komentirala je Sarah koja je odlučila prvi put raditi sa sifonom.

Za nabavku su imali pet minuta tijekom kojih su mogli uzeti sedam namirnica. Josip je na kraju ipak izrazio nezadovoljstvo štukom zbog broja kostiju, zaključivši da više ne želi vidjeti štuku. Gaia nikako nije bila zadovoljna svojim jelom. „Doslovno bih se pokopala u zemlju“, rekla je, a i Damir je primijetio da je danas podbacila. „Ovo je vizualno tvoj najlošiji tanjur“, kazao joj je. Kritika koju je Gaia dobila, izmamila je suze na njezine oči.

Za razliku od nje, Ana-Maria je dobila pohvale i za izgled tanjura i za okuse. „Žiri je napokon zadovoljan mojim jelom. Dobar je osjećaj i ponosna sam na sebe“, osvrnula se ona. Kad je Sarah došla pred žiri imala je poteškoće sa sifonom. Iz njega ništa nije izlazilo, a nakon što ga je probao Melkior, rekao je da joj je vjerojatno zapeo komadić namirnice. Uz silan trud Sarah je ipak uspjela istisnuti izrađenu smjesu: „Jako sam zadovoljna, ispalo je kako sam htjela. Espuma je izašla onakva kakva je trebala biti“. Isto je primijetio i Melkior te je pohvalio. „Osjećam se presretno, kao da ovdje pripadam“, rekla je Sarah. Pohvale je dobio i Manuel. Melkior mu je kazao kako smatra da je ovo najbolji tanjur koji je donio pred žiri.

Kad je pred žiri sa svojim jelom stala Ivana, Stjepanov zalogaj završio je u maramici. „Mislim da danas nisi iskoristila svoju prednost pobjednice. Možda te štuka ipak pobijedila“, rekao joj je. Stoga je završila u društvu najlošijih tanjura, zajedno s Gaiom, Miroslavom, Antonijom te Ivanom.

Jela koja su nadmašila sva očekivanja bila su ona Luke i Manuela. A upravo je Manuel bio taj koji je osvojio karticu imuniteta još jednom. „Ne znam kako. Ovo je izvanserijski. Ne vjerujem“, rekao je nakon što je drugi puta za redom osvojio zlatnu karticu koja mu jamči imunitet u sljedećem izazovu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju