Stjepan ovo jelo proglasio najgorim od početka showa

Četiri namirnice koje su kandidati dobili ispod kutije iznenađenja za Goranu Milaković i Tihomira Bježančevića nisu bile sretna opcija. Njihova jela bila su toliko razočaravajuća da ih je žiri odmah kaznio odlaskom u eliminacijski izazov, te umjesto kuhanja u testu kreativnosti sve su mogli samo promatrati s galerije.

''Ovo je najgore jelo koje sam probao od početka audicija do sad. Želudac mi se dignuo. Kombinacija okusa ne funkcionira'', oštro ju je kritizirao Stjepan. Kritika nije bio lišen ni Tihomir koji je spario jetrica i voće. S kombinacijom namirnica koje su mogli trampiti s drugim kandidatima, budući da nitko nije dobio isto ispod kutije iznenađenja, nije bio zadovoljan Roko Kulušić-Neral. ''Ni jedna kombinacija namirnica po meni nije baš obećavajuća'', istaknuo je Roko kojemu također iz kutije iznenađenja nije uspjelo složiti jelo dostojno pohvale. ''Svo troje ste nas razočarali'', rekao im je Stjepan.

Žiri je kandidatima zamjerio što su olako shvatili kutiju iznenađenja i okusima se previše zaigrali. Ovoga su puta odlučili sankcionirati one koji su sparili okuse na neprihvatljiv način. To su nakon kutije iznenađenja bili Gorana i Tihomir koji je spario jetrica i voće te oboje idu direktno u eliminacijski izazov. Nisu mogli sudjelovati ni u testu kreativnosti nego su ga samo mogli promatrati s galerije.

''Čini mi se da ovaj izazov doživljavate kao predah'', rekao je Melkior. Ipak u ovom izazovu nije bilo sve crno, pa je žiri izabrao i najbolje jelo. Pohvalili su jelo Frane Kekeza koji je ipak zadržao svoj tofu koji je dobio u kutiji iznenađenja i radio s njim slasticu. Drugo koje su probali bilo je jelo Zvijezdane Posavec koju su pohvalili za kreaciju u ovom izazovu. ''To jelo bih bez problema stavio u svoj restoran. Ovo ti je jedno od, ako ne i najbolje jelo koje si napravila od kad si ušla u MasterChef kuhinju'', rekao joj je Stjepan. Budući da je njezino jelo bilo najbolje, žiri joj je kao pobjednici dao da bira između tri opcije koje će kuhati u testu kreativnosti.

Zvijezdana je birala opciju za sebe i kolege. Ispod prvog zvona nalazile su se punjene paprike i pire krumpir, ispod drugog brudet, a ispod trećeg gulaš i palenta. Za sebe je izabrala brudet, te to jelo nije mogla dodijeliti nikome drugome od kandidata. Kandidati su imali zadatak napraviti reinterpretaciju dodijeljenih jela – u košaricama su dobili iste namirnice za spravljanje gulaša ili punjene paprike, ali morali su pomoću njih kreirati vlastito jelo. ''Sviđa mi se da nećemo raditi varijacije na isto jelo'', rekla je Zvijezdana koja je izabrala koji će kandidati kuhati s namirnicama za gulaš, a koji s namirnicama za punjene paprike. Za kuhanje svoje kreacije imali su na raspolaganju 55 minuta.

Osim namirnica koje su dobili u košaricama, mogli su koristiti i osnovne namirnice na radnim jedinicama, te dodatne tri namirnice iz dućana koje su mogli uzeti unutar samo dvije minute. ''Mislim da je bilo dovoljno vremena za tri namirnice'', smatra Željka Bleuš, ali Ema Baniček je imala drugačiji plan za koji joj dvije minute baš i nisu bile dovoljne.

''Iskoristite svoju kreativnost, kuhajte jela da i mi možemo u njima uživati'', poručio im je Melkior prije kuhanja.

Ivan Temšić poigrao se voćnim aromama, te je napravio goveđu roladu, marmeladu od borovnice, palentu na vinu i čips od ljute paprike. ''Mogu reći da tanjur jako lijepo izgleda'', rekao mu je Melkior. ''Uspio si reinterpretirati nešto sasvim drugačije. Jelo funkcionira'', rekao mu je Stjepan nakon što je jelo probao. ''Očarao si nas s tehnikom. Znamo da vladaš jako dobro sa svojim vremenom, a ovo što si napravio danas je izuzetno kompleksno'', rekao je Damir Ivanu koji je pobijedio u ovom izazovu.

''Sviđa mi se kod njega to što nesebično dijeli svoje znanje, tako da više od njegove pobjede mi je draga nagrada koja mu slijedi'', komentirala je Ana koja je također dobila pohvale za svoje tacose s okusom punjene paprike. Ivan će napokon ovom pobjedom moći pokazati svoje sposobnosti vođe. ''Sad tek kreće show'', ponosno je istaknuo.

Roko je bio zadovoljan svojim jelom jer je na tanjuru imao sve komponente na koje žiri stalno skreće pažnju – hrskavo, kiselo i slano, a radio je govedinu s kremastom palentom. No njegovo je jelo izgledalo jako blizu izvornom jelu.

Karmen Jurčić pred žiri je donijela tanjur na kojem je ostala sirova riža, ali ni krumpir nije bio dovoljno termički obrađen, čime ju je žiri poslao u eliminacijski izazov. ''Tvoje jelo nije bilo na MasterChef nivou i radi toga ćeš ići u eliminacijski izazov'', kazao joj je Damir.

 Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do srijede i u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju