Lucija je pretjerala s češnjakom.

Ni uz silan trud i sve pogodnosti, Marko Kolak nije uspio prekinuti nesretni trend u kojem pobjednik kutije iznenađenja u sljedećem izazovu ima jedno od najlošijih jela, a time i direktnu ulaznicu u stres test. Tako ćemo, osim Luke Marina i Marka, u stres testu gledati još i Luku Piasevolija te Luciju Davidović.

Marko Kolak je osim uobičajene prednosti koje imaju pobjednici kutije iznenađenja, a to je biranje glavne namirnice, na korištenje dobio i zvonce kojim je mogao pozvati žiri da mu daju savjet. ''Ovo je pogodnost stvarno tolika da moram biti top'', komentirao je Marko kada je čuo što ima na raspolaganju. Za glavnu namirnicu za sebe, ali i kolege izabrao je dimljeni tofu.



Također je imao pravo izabrati četiri dodatne namirnice u dućanu, a za to je na raspolaganju imao tri minute. ''Dosta je to vremena za četiri namirnice. Već sam imao viziju kako napraviti jelo i s onim namirnicama koje su mi ostale od prethodnog izazova. Razmišljam o kremi koja bi bila slična onoj koju je napravila Maša. Ne da bude baš takva, ali da se osjeti dim i hren'', otkrio je Marko svoj plan. Ostali su natjecatelji u dvije minute smjeli iz dućana uzeti tri namirnice.

''Nikad nisam radio s tofuom, jednom sam ga probao i ispljunuo'', komentirao je Luka Marin koji se odlučio za pripremu kreme od celera i komorača.

Anita Vuković u dućanu je uzela samo naranču i soju kako bi u njima marinirala tofu, a za ostale komponente na tanjuru jako će joj dobro doći namirnice ostale od prošlog zadatka.

Luka Piasevoli ideju za svoje jelo dobio je iz stres testa kada su se pripremale pirove lasagne. No radna jedinica bila mu je neuredna, što mu je Stjepan i spočitao. Luciji je zagorjela mrkva jer joj je isparila sva voda iz lonca, a to nije na vrijeme primijetila.



Marko je u žaru kuhanja zaradio jednu ozljedu – porezao si je prst. ''Ne predajem se tako lako'', kazao je nakon što je zalijepio flaster na ranu. Ubrzo je potom pozvao žiri kako bi mu dali koristan savjet. ''Završio sam dvije komponente koje su mi dosta bitne – reducirani acceto s jabukama i punjenje za rajčicu. U tom trenutku zovem žiri da probaju i komentiraju je li to dobro i što treba dodati ili oduzeti'', ispričao je Marko. Htio je napraviti juhu i u nju staviti rajčicu, a žiri mu je napomenuo kako rajčicu neće biti moguće jesti sa žlicom kako se jede juha. Tako je odmah uz njihovu pomoć promijeniti tanjur i umjesto juhe napravio punjenu rajčicu s umakom.

Tihomir Krklec je posebnu pažnju obratio na čišćenje za vrijeme spremanja jela. ''Cilj mi je imati čistu radnu jedinicu'', rekao je.

Po završetku kuhanja, žiri je krenuo u inspekciju, i provjeriti kako im izgledaju stolovi. ''Možemo zaključiti da ste nam servirali nekako malo bolja jela nego prošli put. Ali sve ćemo gledati i jelo i urednost radnih jedinica'', kazao je Stjepan prije kušanja.



Anitu su pohvalili, a Luku Piasevolija kritizirali. Osim toga, primijetili su da Luka ima poteškoća s količinom skuhane hrane. Na kraju niti je uspio počistiti radnu jedinicu, niti tanjur koji je donio neuredan pred žiri.

Chefovi su prvo prozvali najboljeg i najlošijeg kandidata iz prošlog izazova. ''Mislio sam: samo da ne bude kontra, da ovoga puta on ne bude najbolji, a ja najgori'', komentirao je Marko. Luka Marin je pronašao inspiraciju u neuspjehu zadnjeg izazova. ''Da sam onda imao ovo jelo, možda bi to bilo dobro'', rekao je on. ''Hrabro od tebe. Došao si zadnji put s tanjurom koji ne bi prošao ni audiciju, a danas je priča malo drugačija'', pohvalio ga je Melkior.

Markovo jelo bilo je previše vodenasto i nedostajalo je nešto što bi jelo povezalo. Damir je predložio žitaricu, a Marko rekao: ''Nisam htio koristiti žitaricu jer sam sa žitaricama radio zadnji put i nisam htio raditi slično jelo''.

Maja Jalšovec donijela je burger, ali ju je zbunila razlika između hamburgera i burgera, pa nije znala reći što je točno donijela žiriju. Lucija je u jelu pretjerala s češnjakom, pa je Stjepan ispljunuo jelo. ''Stvarno mi se ne jede skoro pa čisti češnjak'', kazao joj je Stjepan. Bila je svjesna da bi emulzija češnjaka na tanjuru mogla biti prežestoka, ali se nadala da će je balansirati cikla. ''Češnjak bye, bye'', rekla je Lucija nakon što je čula kritike žirija.



Najbolje tanjure napravili su Leo, Maja Šabić i Anita stoga njih troje, po izboru žirija, idu u borbu za imunitet. U svim parametrima koje su gledali, istaknuli su Anitu. ''Ne očekujem te titule najboljih uvijek, ali struka je rekla svoje. Presretna sam'', kazala je Anita.

Najlošija jela napravili su Luka Pisaevoli, Maja Jalšovec, Lucija i Marko. ''Nisam iznenađena odabirom. Znala sam da idem u stres test'', komentirala je Lucija.



''Ako je moj put kroz test stres, spreman sam. Možda mi se to počinje i sviđati, kad se u stres testu borim za top 10'', samouvjeren je Marko.

''Ovo danas je jelo za društvene mreže, ne za MasterChef'', rekao je Melkior Maji te dodao da je kod nje jedna stvar bila dobra, a to je čistoća stanice i organizacija te zbog tog razloga ona ne mora u stres test iako je prozvana u skupini lošijih jela.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju