Najboljih 10 natjecatelja u novom gastroduelu!

Pred kandidatima MasterChefa je gastroduel u kojem će u dva tima snage odmjeriti najboljih deset natjecatelja. ''Generalno se veselim timskim izazovima, jako ih volim'', ističe Maja Šabić koja se iz zlatne sredine počela probijati prema favoritima.



Prije nego počne ovotjedni gastroduel, chef Melkior Bašić osvrnut će se na ispadanje posljednjeg kandidata Luke Marina i način na koji je on pristupao zadacima u kuhinji: ''Sjećate se njegovih pitanja. Tu i tamo smo se znali našaliti, ali on je volio sve znati detaljno i precizno. Njegova najveća vrlina je po meni to što je svaku kritiku primao i u sljedećem ju je izazovu ispravljao. Nikad nije ponovio istu grešku. Htio bih da to uzmete u obzir i to primijenite u izazovima. Kad vam kažemo kritiku htjeli bismo da je prihvatite, jer to je samo za vas, da vi budete bolji.''

MasterChef i bez Luke Marina mora ići dalje te kandidati u sljedećem izazovu u kojem će se podijeliti u timove moraju pokazati što su do sada naučili. Njihovi chefovi, po izboru žirija bit će Lora Cepetić i Tihomir Krklec. ''Mislim da sam spremna na to, ali je bitno imati dobar, kvalitetan tim, ljude koji će dati sve od sebe'', rekla je ona, ali kao protivnika je priželjkivala Luciju Davidović. ''Mislim da smatra da bi me lakše pobijedila i zato želi da budem drugi chef'', komentirala je Lucija. Ipak, ona Lori neće biti suparnik nego po izboru žirija Tihomir Krklec.

''Ovo će biti dvoboj titana. Oboje su strašno kreativni, imaju dobre tehnike i super vještine u kuhinji'', kazala je Anita Vuković.

Zadatak pred njima je kuhanje u kratkom vremenskom ograničenju, s izmjenama članova tima za radnim jedinicama. Morat će pripremiti četiri kategorije bezmesnih jela i svaki član tima kuhat će samo jednu kategoriju. Vođe timova neće smjeti kuhati nego samo nadzirati, a ako išta taknu, gube minutu za svoj tim.

Koga će u svoj tim izabrati Lora, a koga Tihomir, doznajte u večerašnjoj emisiji MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju