''To je igra. Drago mi je da sam je prošla.''

MasterChef kuhinju ovoga je puta ispunio miris sipe, jer upravo je ona bila zvijezda jela gostujućeg chefa Jure Tomiča. Oku atraktivno jelo ispod zvona morali su replicirati kandidati u stres testu – Lucija Kerečin, Luka Marin, Lora Cepetić i Nikola Kotur. Kad im je predstavio svoje naizgled jednostavno jelo sa svega nekoliko komponenti, dao im je dragocjen savjet. ''Morate biti spremni da na vrijeme sve počnete raditi. Imamo ragu od sipe, krispi palenta i espuma od palente i panceta'', prezentirao je chef Tomič Jelo koje spaja more i kontinent te su ga morali replicirati u 70 minuta.



Chef Tomič naglasio je kako u svom radu preferira tradicionalne namirnice iz lokalnog okruženja i preporuča da je što manje namirnica na tanjuru. ''To je ono što vam govorimo – manje je više. Treba više cijeniti svoju kuhinju, ono odakle smo potekli, od kuda dolazimo. Lokalne namirnice i sastojke. Što ima ljepše od toga da nas prate lokalni mirisi'', rekao je Stjepan.

Lora je odmah poslije kuhanja imala nekoliko pitanja, a prvo se odnosila na pancetu, za koju je primijetila da je poput konca, pa ju je zanimalo kako se to postiže. ''Veliki komadi se prvo malo prokuhaju. Poslije se blenda, pa na suho treba peći na tavi uz miješanje. Nakon toga treba raspresti te komadiće pancete s rukama i staviti ih na pek papir da se ocijedi masnoća'', rekao je chef Tomič.

''Najviše se bojim sipe jer imam najmanje iskustva s njom. Ako je sipa žilava sve mi pada u vodu'', kazala je Lucija prije kuhanja.

Za repliku ovog jela natjecatelji u stres testu mogli su izabrati pomagače. Lora je izabrala Tihomira, Luka Marin Maju Šabić, a Lucija Luku Piasevolija dok je Nikola izabrao Anitu. ''Anita, ako si ga postavila tamo, sad je red da ga i iščupaš od tamo'', rekao joj je Melkior.



''Sipa je poprilično tvrda i podnosi dosta toga, ali zbog vrećice crnila to sve treba delikatno obaviti'', ispričao je Luka Marin. Lora koja je prvi put čistila sipu, kazala je kako joj je nakon što ju je otvorila izgleda kao čudovište iz ormara.

Anita je smatrala da Nikola sve preležerno radi. Lora je bila nervozna zbog toga što nije znala koliko joj dugo treba da omekša sipa. ''Stalo mi je jer želim napraviti dobro i zato imam takve reakcije'', osvrnula se Lora na svoje žustro kuhanje.

Lucija je bila svjesna toga da joj je sipa najveći problem na tanjuru, a smatrala je i da je espuma bila pregusta,. ''Uvijek imam nade. Okusi su dobri i možda me to provuče'', kaže ona.

''Generalno sam zadovoljna i očekujem se vratiti u MasterChef vilu, a ne ići doma'', rekla je Lora nakon što je završila jelo i stavila svoj tanjur na stol žirija. Nakon što su probali jelo, žiri i gost su probali i dali svoje ocjene.



''Sipa je bila najbolje kuhana, simbioza slatkog i kiselog dijela je jako odstupala od svih. Čestitam'', rekao je chef gost Lori, a najbolje ocijene dobila je i od članova žiri. ''Jasno je da je tvoj tanjur ovoga puta najbolji tanjur'', rekao joj je Stjepan.

Između Lucije i Nikole bodovi su bili jako tijesni do samoga kraja, ali ipak je prevagnuo Stjepan te je za jedan bod izgubila Lucija. ''U zadnje se vrijeme samo za dlaku izvlačim van. Žao mi je. Izvukao sam se, prošao sam, napravio sam bolje jelo od nje. Čeka nas novi dan, novi izazovi i idemo se boriti dalje'', komentirao je Nikola.


''To je igra. Drago mi je da sam je prošla'', rekla je Lucija. ''Ne mogu reći da mi je ni malo žao što sam u boothcampu odlučio da uđeš u moj tim. Tamo si me najviše osvojila'', rekao je njezin mentor Melkior dodavši da ne mijenja svoj karakter. ''Mogu ti reći da si unijela jednu lijepu energiju među nas i kolege'', rekao joj je Stjepan.

Trojka koje je prošla dalje vratila se u kuću, a onda je Maja Jalšovec shvatila da Lucija nije među njima. Zbog toga je zaplakala, jer su u vili bile jako bliske. ''Borba se nastavlja Luciji u čast'', zaključio je Luka Marin.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju