Neki su tu da ostanu, a neki da se zabave

Poljoprivrednica Nina Bešlaj (38) spremila je žiriju jelo pomoću namirnica iz svog vrta te im poslužila kuhanu piletinu u kikiriki umaku. „Ovo je dobro odrađeno“, poručio joj je Stjepan, a 'da' je dobila i od Melkiora i Damira. „Ponosna sam na sebe jer sam u jednom trenutku počela sumnjati u sebe. Vidjela sam druge kandidate i bojim se da nisam na toj razini.

Sarah Mikulec (29) iz Zagreba, na audiciju je došla iz Danske. „Kuhanje je definitivno moja strast. Na MasterChef sam došla da bih izašla iz komfor zone. Imam stalan posao, ali treba mi nešto da me probudi“, kaže Sara čija je majka izdala makrobiotsku kuharicu.

Sara je žiriju radila okruglice na kremi od voća. U MasterChefu se vidi među top 10 kandidata, a s tri 'da' napravila prvi korak prema tom cilju. „Rekla sam da će pregača biti moja i evo je, tu je“, sretno je kazala.

Za kraj, žiriju se predstavio poznati showman koji se već natjecao u showu Supertalent – Mladen Fajfarić (52) iz Varaždina. Iako nema nikakva iskustva u kuhanju, na audiciju je ambiciozno donio brancina, a usput je žiriju otpjevao i nekoliko pjesama.No, kada je žiri vidio da se nikako ne snalazi u čišćenju ribe, za radnu jedinicu došli su Stjepan i Damir, a on se pridružio Melkioru za sudačkim stolcem.

Stjepan i Damir pripremili su mu ukusan file brancina, a Mladen je nakon kušanja zaključio: „Mogu vam reći, svaka vam čast. Mogu reći da zaslužujete biti u žiriju“. Osim što nikada nije pripremao brancina, priznao je da ga dosad nikada nije ni kušao, a jelo koje su mu pripremili članovi žirija potaknulo ga je da se brancin češće nađe na njegovom meniju. „Kada dođem kući moram reći mami da kupi to na tržnici i da mi pripremi brancina“, zaključuje Mladen.

Audicijski dio MasterChefa službeno je završio, a u sljedećem selekcijskom krugu kandidati će se natjecati za prolazak u top 24 kandidata. Kroz nadolazeće tri bootcamp epizode vidjet ćemo tko će opravdati povjerenje žirija i osvojiti još jednu pregaču, a tko će ih razočarati i kući se vratiti praznih ruku.
 

Nove epizode MasterChefa ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju