Melkior: ''Ulazite u gorki dio borbe!''

Još tri dana zadataka, tri izazova, tri uzastopne eliminacije, tri polufinalista i na kraju jedan hrvatski MasterChef. Oni kandidati koji uspiju replicirati sva jela koja pred njih stave Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović – žiri napominje da će biti dostojni svake kuhinje u Hrvatskoj. ''To su poprilično moćne riječi'', rekla je Maja Jalšovec.

''Mirišimo taj kraj, jako neobičan osjećaj'', kaže Maja Šabić koja u novom izazovu očekuje jako komplicirano jelo. ''Osjećam se smirenije nego što sam mislio da ću se osjećati. Svaki izazov za mene je finale'', ističe Leo Jurešić. ''Ulazite u gorki dio borbe, vas petero koji se niste uspjeli izboriti za direktni ulaz u polufinale'', kazao im je Melkior.

''Gledam taj pehar i želim ga odnijeti u Daruvar'', odlučan je Marko Kolak i prije nego je saznao koji je točno zadatak pred njima. A za zadatak će dobiti replicirati jelo chefa Stjepana Vukadina koje se nalazi na dva tanjura. Na jednom će se tanjuru nalaziti tartelette, salata od šparoga, hladni umak od kopra, tartar škampi i orada, heljdine kokice te žele od crvenog kupusa i gel od mandarina, a na drugom krumpir i rikula, bisque te riblji velouté s krekerom od pancete.

''Jela izgledaju jako lijepo, jako je lijepo servirano'', primjećuje Leo. ''Juha je čisto more. Najfinija riblja juha koju sam jela u životu. To je prefino'', komentirala je Maja Jalšovec nakon što je probala jelo. ''Panceta i kozice idu fenomenalno zajedno'', rekao je Marko.

''Trebamo pokazati znanje koje smo stekli do sada. To se vidi i u receptu. Neke stvari nisu detaljno opisane, nego moraš imati pretpostavku. Iz samog se recepta vidi koliko smo naučili'', rekla je Maja Šabić.

Za repliku ovog jela na raspolaganju imaju 130 minuta. ''Široke ste ruke'', komentira Maja Šabić, a Marko je primijetio kako su dobili jako puno namirnica. Najviše će pri izradi ovih jela morati paziti na teksture i balanse u okusima.

Kako će se kandidati snaći u ovom izazovu te tko napušta MasterChef kuhinju doznat ćemo večeras.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju