Petar: „Kad sam čuo koji je izazov, pomislio sam da sam trebao biti u više stres testova“

Večeras u MasterChefu počinje napeta borba za ulazak u top 5 kandidata, a u natjecanju su ostali samo Manuel, Ivana, Petar, Luka, Sarah i Dominik. Pritisak u kuhinji sve je veći, a titula pobjednika svakim je danom kandidatima sve više nadomak ruke, no za nekoga će ovo biti posljednje kuhanje u MasterChef kuhinji. Samo će nijanse presuditi, a tijekom večerašnje epizode gledatelji će se imati prilike uključiti i putem interaktivne platforme masterchef.hr/glasaj dati svoje mišljenje tko od preostalih kandidata neće uspjeti proći u top 5.

Pred kandidatima su tri uzastopne eliminacije, zbog čega će im Damir poručiti: „Pomeli ste konkurenciju, riskirali, padali, ali i dizali se. Pokazali ste talent, odlučnost, strast za kuhanjem i to je ono što vas je dovelo do ovdje“. Upravo će njegovo jelo natjecatelji morati replicirati koristeći se brojnim tehnikama. No to nije jedino na što će žiri obratiti pažnju kada bude ocjenjivao njihove sljedeće tanjure.

„Svaki dan koliko još ostanem kuhat ću kao da je zadnji dan“, reći će Manuel u iščekivanju najtežeg seta izazova ove sezone. Od sada je važan svaki detalj, a i najmanja pogreška može biti presudna između ostanka i odlaska iz showa. „Majka mi je dala potporu, drago mi je da je bila tu. Dala mi je potreban vjetar u leđa i sada znam da ću dati sve od sebe“, kazat će Dominik. „Imam osjećaj kao da zatvaramo sezonu, da zatvaramo restoran“, osvrnut će se Luka na raspoloženje u MasterChef kuhinji.

 

U novom izazovu natjecatelji imaju za zadatak replicirati ono što su vidjeli tijekom svog MasterChef putovanja. Na pokaznom tanjuru naći će se riba romb, umak holandez i salata izrađena pomoću nekoliko tehnika. „Kad sam čuo koji je izazov, pomislio sam trebao sam biti u više stres testova“, istaknuo je Petar jer upravo su to izazovi gdje se nauči najviše tehnika.

Kako će se kandidati snaći s onime što žiri u novom krugu eliminacija traži od njih, ne propustite pogledati u večerašnjoj epizodi MasterChefa!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju