Željka je bila pošteđena kuhanja u paru

U MasterChef kuhinji preostalo je još 13 kandidata koje je na radnim jedinicama dočekalo iznenađenje – dvije kutije jednake veličine. Na jednoj je pisalo ''lako'', a na drugoj ''teško'', pa su morali donijeli odluku hoće li ići težim ili lakšim putem. One koji su izabrali teži put morali su stati iza kutije s natpisom ''teško''. Hrabrost u odabiru težeg puta pokazali su gotovo svi natjecatelji. No Ana Antunović i Vanja Agić odlučili su se za ''lakši'' put.

Nakon što su Ana i Vanja podigli kutije, ispod njih su pronašli samo papir s natpisom: ''U MasterChef kuhinji ništa nije lagano – deset minuta manje''. 

Ispod kutije ''teško'' nalazile su se grdobina, ružmarin, palenta, kapari, sjeckana rajčica, sir ribanac, luk srebrenac, češnjak, bijelo vino, komorač, limeta, crveni papar i panceta te su ovoga puta kandidati morali iskoristiti baš sve te namirnice za pripremu svog jela. ''Neke se stvari malo kose, npr. ružmarin i panceta s morskim namirnicama '', primijetio je Frano. 

Kada je kuhanje završilo, žiri nije probao sva jela nego samo ona koja su im se učinila najzanimljivijima. ''Nije da je bio neki izbor. Malo ste zakazali'', rekao je Melkior. Ipak bilo je tri jela koja su kušali. Prvi kandidat čije je jelo žiri izabrao probati bilo je Anino, što je ona komentirala riječima: ''Bila sam istinski sretna i ponosna na sebe''. Drugo jelo koje su probali bilo je ''grdobina i makija'' kako ga je nazvao Frano Kekez, a žiri je, nakon što je probao jelo, zaključio kako se Frano mijenja. Treći tanjur koji im se dopao bilo je jelo Željke Bleuš. ''Nadala sam se da će me prozvati. Vidjela sam što su drugi radili i moje mi se činilo najkreativnijim'', rekla je Željka čije je jelo, prema jednoglasnoj odluci žirija, u ovom kulinarskom izazovu bilo najbolje. ''Kuhala si sa srcem i promišljeno'', pohvalio ju je Stjepan.

Željka je potom morala donijeti odluku o namirnicama koje su se nalazile ispod tri zvona, a koja će utjecati na sve kandidate. Ispod prvog zvona bila je pasirana rajčica, bosiljak i oriketi. Pod drugim zvonom nalazili su se pelati, kadulja i ravioli, dok su ispod trećeg zvona bili sjeckana rajčica, korijander i taliatele. Žiri je pred Željku stavio zadatak da formira parove te odluči koji će par kuhati s kojim setom od ponuđenih namirnica. Osim toga, nagrađena je poštedom od eliminacijskog izazova. ''Stres mi je koje parove formirati'', rekla je Željka nakon što joj je žiri priopćio zadatak, a nije joj se svidjelo ni to što će kuhanje samo promatrati s galerije.

''Jako mi se sviđa današnji izazov jer je tema tjestenina i mislim da smo tu svi doma'', komentirao je Roko Kulušić-Neral kojeg je Željka stavila u par s Goranom Milaković. Ivana Temšića sparila je s Franom. Par je složila i od poznatih prijatelja Filipa Pleteša i Tomislava Markovića, nakon čega su obojica zaplesala. ''Željka nam je odlučila ići niz dlaku i za nas je napravila dobar odabir'', rekao je Filip.

U paru su bili Vanja Agić i Tihomir Bježančević. ''Bio sam malo iznenađen. Ali u svakom slučaju ovaj spoj dobar je recept za dobar show'', kazao je Tihomir. Željka je još sparila i ženski dio ekipe – Emu Baniček sa Zvijezdanom Posavec te Anu Antunović i Karmen Jurčić.

Zadatak je bio skuhati jedno jelo i za to su imali na raspolaganju 75 minuta. Za nabavku u dućanu dobili su pet minuta i mogli su uzeti samo pet namirnica. Prije odlaska u dućan, kandidati su imali dvije minute za dogovor o tome što će kuhati. Iako su u paru, nisu smjeli kuhati u isto vrijeme, nego naizmjenično. 

Žiri je nakon isteka vremena probao jela svih parova te izabrao najbolje jelo i dva najlošija jela. Par koji je napravio najbolje jelo u sljedećem gastroduelu bit će vođa timova, a to su ovoga puta Filip i Tomislav. ''Koliko god si sretan zbog ovog trenutka znaš što slijedi'', objasnio je Tomislav. ''To će biti odličan izazov'', kazao je Filip s osmijehom.

 

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju