Morali su sve ponoviti!

Na bajkovitom imaju Luna, kandidate MasterChefa dočekao je mladi par za koji su natjecatelji, podijeljeni u timove, morali pripremiti svadbeni degustacijski menu od pet sljedova – riblji carppacio, gazpacho juha, rižoto od povrća, biftek wellington i voćni tart.

''Mislim da su sve komponente u ovom jelu bitne, ali da je neka točka na 'i' desert kojim se sve završava. Dobar desert može čak i poboljšati prijašnju lošu verziju, a loš baciti u drugi plan sve dobro prije toga'', smatra Ivan Temšić kada je čuo koji je zadatak najnovijeg gastroduela. Ivan, koji je dobio priliku biti vođa tima izabrao je crvenu pregaču za svoj tim i za vođu suparničkog tima Roka Kulušića-Nerala.

Ivanov izbor iznenadio je Goranu Milaković koja je očekivala da će Ivan izabrati nekog starijeg za vođu suparničkog tima, a onda je nju Roko izabrao za sucheficu kazavši da u nju ima povjerenja. U Ivanovom timu su osim Tomislava Markovića koji je bio suchef kuhali i Frano Kekez, Karmen Jurčić i Zvijezdana Posavec. Boje plavog tima osim Roka i Gorane branili su Ana Antunović, Željka Bleuš i Ema Baniček. ''Vjerujem u žensku snagu i mislim da je to temelj pobjede i uspjeha'', komentirao je Roko svoj ženski tim.

Svečana jela koja su pripremali 120 minuta, osim žirija – Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića, kušali su i ocijenili i mladi par koji se sprema uploviti u bračne vode – Marta i Karlo.

Za pripremu svadbenog menija u dućanu su mogli uzeti neograničenu količinu namirnica, ali za nabavu su imali samo pet minuta te su u nju išli samo chefovi sa svojim pomoćnicima. ''Išli smo na to da uzmemo više namirnica, što je bolje nego da nemamo dovoljno pa da se snalazimo'', rekao je Ivan dodavši da mu se sviđa zadani koncept jela s kojim se može puno poigrati.

''Čini mi se sve više-manje jednostavno osim bief welingtona. Jeo sam ga, ali nisam ga nikada radio. Za tartove i slatko ne brinem, jer uzeo sam Željku'', rekao je Roko. Gorana smatra da osim dobrog jela moraju imati i dobru priču kojom će jelo predstaviti mladencima. ''Prvi put se susrećem s kuhanjem za vjenčanje'', priznala je Gorana.

U dućanu su oba tima uzela podosta pistacije i već osmislili što će s njima pripremati. Međutim, kada su stigli na imanje, čuli su da je mladenka alergična na orašaste plodove. ''Potonuli smo jer smo zamislili nešto s pistacijom, a onda smo saznali da to ne možemo koristiti'', rekla je Željka dodavši da obožava orašaste plodove i da je po njezinom mišljenju desert kompletan tek kad ih ima. ''Natrpali smo se svakako u dućanu s pistacijama i pretpostavili smo da ćemo ih koristiti naročito u desertu'', kazao je Ivan.

Obojica vođa unaprijed su sa svojim timovima dogovorili što će tko raditi. ''Frano kad kuha vidi samo ispred sebe. Ima neke mane u komunikaciji i Tomo koji je bio kod njega preuzeo je tu komunikaciju'', ispričao je Ivan. Frane kaže kako je pokazao izuzetnu sposobnost pripreme jela, jer mu je zadatak bio da očisti ribu, a s obzirom na pistacije koje su nabavili i nisu mogli iskoristiti – on će se njima zasladiti.

Karmen je u crvenom timu najviše bila zadužena za tart, ali tijesto joj nije uspjelo. Stoga je Zvijezdana preuzela tijesto za tart, a Karmen njezinu juhu gazpaco. Tomislav je standardno bio zadužen za pripremu mesnog jela. Plavi tim pokušao je dobiti snažniji okus gazpaca pa su zaboravivši da je mladenka alergična na orašaste plodove u juhu stavili muškatni praščić. ''Pokušala sam sa začinima dobiti dubinu okusa u gazpacu i dodala sam mušaktni oraščić. U tom trenutku nisam ni shvatila da radim grešku'', ispričala je Ana. Nakon toga je i Roko izribao muškatni oraščić u kremu od karfiola. Kad je shvatio što je napravio pozvao je u pomoć Goranu. Shvatili su da s obzirom na to da su muškatni oraščić stavili u više jela, sve moraju napraviti iznova. Vremena su i imali dovoljno, ali pitanje je bilo imaju li dovoljno namirnica pripremiti sve iznova. Na sreću, ukoliko im je nešto i nedostajalo to se nije previše primijetilo na finalnom proizvodu.

Prilikom prezentacije svojih jela mladom paru i žiriju, Roko je primijetio da je Ivan bolje prezentirao jelo svog tima, ali goste je više zanimao okus. Kakav su sud dali o jelima iz pet svadbenih sljedova, doznajte već u sljedećoj emisiji.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju