Damir: ''Pokažite nam da možete letjeti''

 MasterChef vila sve je praznija, a to naročito primjećuju natjecatelji - njih još devet ostalo je u showu. ''Općenito je sve tiše i tiše, ne srećeš se više kroz kuću s ljudima'', primijetio je Tomislav, dok je Roko uplašen da uskoro neće ostati ni jedan muški kuhar u kući ''kako je krenulo''.

U sljedećoj emisiji MastreChef kandidate čekaju novi izazovi te još stroži žiri. ''Borba se zaoštrila i treba se izboriti za dalje'', rekla je Ana. Kada dođu u MasterChef kuhinju, kandidate će dočekati daska s namirnicama, ali pokraj nje i kutija koja skriva iznenađenje. Natjecatelji će morati izabrati žele li podići kutiju ili raditi s namirnicama na dasci, a znatiželja će potaknuti sve da ipak izaberu kutiju. ''Ispod kutije iznenađenja su super namirnice. Baš mi je drago da sam je podigla'', kaže Zvijezdana.

''Mistery box'' skriva pačje meso, što je razočaralo Ivana koji je već u dva navrata pripremao patku za žiri te se boji da bi se mogao ponoviti u okusima koje je žiriju već predstavio. Ispod kutije će natjecatelji otkriti pačja prsa, ciklu, cimet u kori, tikvicu, naranču, batat, papriku rog, timijan, mladi luk, napitak od riže i kokosa te svježu bamiju. ''S bamijom nisam radila nikada, nikada nisam ni čula za nju. Izgleda mi kao tikvica'', ističe Željka.

Kandidati neće morati iskoristiti sve namirnice ispod kutije te će za kuhanje imati 30 minuta što iznenađuje pojedine natjecatelje koji smatraju da je to premalo vremena. Žiri – Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović - neće probati sva jela, nego samo ona za koja vjeruju da su uspješna i ona za koje misle da to nisu, a od kandidata očekuju da sa svojim idejama ''uzlete'' iznad svega što su do sada pripremili. ''Pokažite nam da možete letjeti'', poručio im je Damir.

Tko će ovim zadatkom pokazati da kuhanjem dovoljno dobro ''leti'', doznajte već u večerašnjoj emisiji MastreChef.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju