Leo: ''Toliko muke s romantičnom večerom i zavođenjem se isplatilo''

Nikad veselije raspoloženje vladalo je MasterChef kuhinjom. Tome je doprinijela tema novog zadatka u kreativnom izazovu. Naime, kandidati su morali pripremiti romantičnu večeru i njome očarati žiri.

Zadatak je pripremiti jelo kojim se zavodi. ''Svi znamo koliko kuhanje služi zavođenju. Na vašim tanjurima morate pokazati ljubav prema voljenim osobama, zavesti i nas da probamo vaša jela'', rekao im je Damir. ''Pokažite nam koliko ste romantični'', poručio im je Stjepan prije kuhanja.



Da im izazov ne bi bio sasvim lagan, dobili su kombinaciju namirnica koje je imala priliku izabrati pobjednica prošlog izazova Matea Alduk. Njoj su chefovi Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović ponudili tri kombinacije namirnica koje su se skrivale ispod tri zvona, a svako zvono među namirnicama je skrivalo i po jedan afrodizijak.

Ispod prvog zvona kojeg je otkrio Stjepan, nalazio se svinjski file, jabuka i crni tartuf za kojeg se uvijek vjerovalo da je moćan afrodizijak, a nedavno je otkriveno da u njemu ima i feromona. Drugo zvono kojeg je otkrio Melkior skrivalo je teleću jetru, celer i šafran, afrodizijak koji ide uz lagana jela i ima specifičan okus pa se treba paziti koliko ga se stavlja, a ide odlično i uz deserte. Pod trećim, Damirovim zvonom, nalazile su se jagode, bademi i čokolada, afrodizijak koji uveseljava sve i neizostavna je namirnica na romantičnim večerama.

Matea je, ne dvojeći nimalo izabrala kombinaciju s tartufima. Za kuhanje su ostali kandidati imali 50 minuta, a ona 55. ''Pet dodatnih minuta svakako dobro dođe'', rekla je Matea. Također, njezina je prednost da je u dućanu mogla izabrati devet namirnica i za to je imala dvije minute, dok su ostali na raspolaganju imali samo jednu minutu i pravo na sedam namirnica.

Dobili su ljetni, crni tartuf koji nije toliko intenzivan, pa su si mogli dati oduška prilikom njegovog stavljanja na jelo. ''Ne znam koju djevojku može očarati taj miris, ali mogu reći da ja volim tartufe'', kaže Marko Kolak, koji se odlučio za nježne okuse. Maja Šabić smatra da je kombinacija jela koju je izabrala Matea idealna za nekoga zavesti. ''Mislim da ljubav definitivno ide kroz želudac i da hrana može izazvati jake i strastvene emocije, pogotovo tartufi'', kaže Lora Cepetić.

Dok je Matea počela kuhati sa svojih pet minuta prednosti, drugi su dodatno razrađivali ideje za svoja jela. Žiri je primijetio kako ni jednom još nije bilo dvostrukog iznenađenja – i pobjednika kutije iznenađenja i testa kreativnosti koji slijedi nakon. A tako je ostalo i ovoga puta.

Maja Jalšovec primila je tijekom kuhanja rukom vruću tavu koju je zagrijavala u pećnici, ali nastavila je dalje. ''Boli, peče, ali što da radim'', rekla je Maja koju taj događaj nije obeshrabrio u daljnjem kuhanju. Maja Šabić i Lucija Davidović zamijenile su gelove koje su stavljale u šoker, a Matein je gel od vina bio predugo na hlađenju pa se zamrznuo.
Nakon što su kandidati završili s kuhanjem, žiri je pucnuo prstima i set je promijenio ozračje. Pred njima je bio romantični stol i prigušena svjetla u MasterChef kuhinji. ''Teška romantika, nismo ovo očekivali. Baš nas je to sve razveselilo, baš je dobar dan'', rekla je Maja Jalšovec.



''Neobično ih je vidjeti u toj poziciji'', komentirao je Leo Jurešić.

Prva je jelo pred žiri donijela Matea kojoj nije uspio gel od vina. ''Prešokirala sam ga. Zamrznuo mi se u šokeru'', rekla je žiriju kad im je dala jelo.

Potom im je jelo donijela Maja Jalšovec koja je stigla završiti jelo s velikim brojem komponenti čak šest minuta prije kraja. ''Uz ovo bi pasao jedan saksofon sa strane, da uz sve to naš žiri jede naša jela'', osvrnula se Maja na ugođaj u MasterChef kuhinji. Leo je tijekom izlijevanja umaka zamazao stolnjak i dobio kritiku od žirija.

Lora je objasnila da bi dečku napravila meso i tartufe jer ih jako voli. ''Zamislila sam što bi dečku donijela, pa sam to napravila. Moje jelo posvećeno je Janu'', rekla je Lora. ''Kad bih odveo svoju Katu na večeru, s ovim jelom, iako nije toliki ljubitelj mesa, bih je sigurno osvojio. Bravo Lora'', pohvalio ju je Stjepan. ''Zavela sam Stjepanovu ženu, a da ni ne znam da sam je zavela'', komentirala je Lora.



Sljedeći je tanjur pred žiri donio Marko, a Damir ga je pohvalio za vizualni segment jela, ali tartuf se na njegovom tanjuru nije osjetio.

Kod Lucije je problem bio nedostatak priloga. ''Mislim da si imala dobru ideju i uz malo razmišljanja ovo je moglo biti jako uspješno jelo'', kazao joj je Damir. ''Nikad nemojte žrtvovati viziju jela radi izgleda. Znaš koja ti je pogreška i nemoj je više raditi'', dodao je Luciji koja je već iz komentara žirija shvatila da će ići u stres test.

Maja Šabić bila je zadovoljna svojim jelom koje je ispalo onako kako je zamislila, jedino je sumnjala u jelo koje je radila pomoću sifona. Dok je isipala espumu iz sifona, ona se raspršila po stolu i špricnula na Damira. Cijeli je događaj toliko nasmijao Melkiora da je završio na podu od smijeha.



''Ja sam im lijepo rekla da se pomaknu i pomole'', podsjetila je Maja. Žiri je imao prigovor i na celer na njezinom tanjuru koji nije bio dovoljno mekan. ''Ako izdvojimo celer, i ako zaboravimo ovaj mali incident koji se dogodio, ispred nas stoji jedno ozbiljno jelo'', kaže Stjepan.



Na kraju je žiri izabrao troje kandidata za eliminacijski izazov – Luciju Davidović, Maju Jalšovec i Marka Kolaka. ''Ipak je ovo top sedam i mala greškica te može odvesti u stres test'', komentirao je Marko. ''Malo sam tužna, jer sam zaista bila zadovoljna s jelom'', rekla je Maja.

Najbolja su jela od Lore i Lea koji će se u sljedećem izazovu boriti za imunitet. ''Toliko muke s romantičnom večerom i zavođenjem se isplatilo'', rekao je za kraj Leo.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju