Manuel i Ivana po prvi put u pobjedničkom timu

Što i koliko jedu sportaši – bilo je glavno pitanje s kojim su se mučili kandidati MasterChefa dok su pripremali tri sportska obroka.

„Ljudima treba energije za 90-120 minuta. To bi trebalo biti dosta velika porcija. Da je bar Tomislav došao prije do naše radne jedinice i rekao da nam je tortica mala, onda bi je napravili većom“, objasnio je Petar. Nakon chefovog konstruktivnog komentara i plavi i crveni tim stigao je povećati porcije, ali ne dovoljno. 

Gosti koji su degustirali jela bili su Nika Fleiss, Istok Rodeš, Ana Đerek, Mario Mlinarić, Matea Parlov Koštro, Barbara Matić, te Ivana i Josipa Jurković.„Ima tu više namirnica koje se ne uzimaju prije treninga“, komentirala je Nika Fleiss nakon što je probala prvi obrok. Naime, oba su tima stavila luk i krastavce u obrok prije utakmice, što nije zadovoljilo uvjete, a crveni tim je čak stavio kosti na tanjur, što je također bila velika greška. „Treba im input da sportaši vole jesti i trebaju jesti“, rekao je Mario Mlinarić.

Prije nego su čuli komentare žirija, vođe timova tvrdili su da su uspješno odradili zadatak i pogodili temu. Međutim, kad su probali sva jela, žiri je spočitao i crvenom i plavom timu način na koji su gostima prezentirali svoje obroke. Nakon svih zamjerki na količinu i omjere proteina, odlučujući faktor bili su okusi, a plavi tim se istaknuo kao bolji.

„Prva pobjeda, a vođa sam. Očito sam morao sam sebe odvesti u pobjedu, tako je ispalo“, rekao je Manuel. Josip, vođa crvenog tima, preuzeo je odgovornost za poraz i sada će morati odlučiti tko će biti slaba karika u njihovom timu koja odlazi u stres-test.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju