Stjepan: ''Slobodno pogledajte što ste sve ostavili''

Plavi tim pod vodstvom Ivice Višića pobijedio je u gastroduelu crveni tim Anite Vuković. Epilog je to gastroduela u kojem su kandidati morali pripremiti čak 99 porcija jela. Ovoga puta kuhali su za Konzumovu Gastroteku, a jela su osim chefova Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića kušale i zaposlenice Gastroteke te su i one dale svoj sud. Ovoga puta o tome koji je tim pripremio bolja jela složili su se i žiri i gošće.Dok su vođe timova u dućanu primali brief od Melkiora za kuhanje, timovi su već počeli razmišljati o tome što će predložiti za jela. ''Tim se sastoji od kreativaca, koji mogu napraviti jako puno u jako malo vremena'', kazao je Tihomir Krklec koji je bio u Ivičinom timu.

''Ivica kao vođa mi se čini motiviran, pun je volje, htijenja'', rekao je Leo Jurešić kojeg je brinula količina jela koju moraju pripremiti. Nakon što su dogovorili menuije, svi su ušli u dućan i borili se za svaku namirnicu koju su htjeli. Ipak, morali su obratiti i pažnju na ''zero waste'', pa nisu smjeli uzeti ni previše namirnica. ''Svi trpamo u svačije košare, ne znam više koja je čija'', ispričala je Anita nakon što je izašla iz dućana.

''Ivica je prava vojska, sve nas je posložio. Maja peče tortille, Leo je zadužen za meso, ja Tihomiru pripremam rižu, Matea reže povrće i Lucija je na juhi. Ni u jednom trenu nije bilo panike'', objasnila je Maja Jalošovec atmosferu u plavom timu.Za to vrijeme Anita je imala osjećaj da njezin tim kasni. U brzini je prilikom čišćenja celera bacila jedan dio u smeće. Stjepan ju je vidio da baca celer i odmah ju je upozorio na to. Tražio je vidjeti što je završilo u kanti, a ispalo je da dio koji je Anita bacila nije bio gnjio, nego samo prljav od zemlje što se može oprati.Lucija je pripremala tahini pastu, ali imala je poteškoće prilikom blendanja. ''Tahini nam zadaje dosta problema. Bio je gorak. Emulzija nije otpustila, nije bilo dosta ulja'', objasnila je Lucija Kerečin, a Lora Cepetić joj je priskočila u pomoć. ''Blender nije imao dovoljno snage, sezama je bila hrpa. Poludjela sam'', dodala je Lucija. Pri tom je primijetila da Anita nije bila dovoljno uz njih.

Lora je za svoj zadatak trebala sjeckalicu u blenderu, ali nije mogla doći do nje, jer su imali samo jednu na tri radne jedinice. ''Pao mi je mrak na oči kad sam vidjela da tu nitko nikoga ne sluša'', rekla je Lora osvrnuvši se na dragocjene minute koje je potratila tražeći sjeckalicu od svog tima.

''Nekoliko minuta prije kraja, tražila sam još limete. Onda sam shvatila da ima jedna kutijica, uzela sam je, išla sam brojati ove druge, i izbrojala 32. A mi smo već sve potrošili!'', ispričala je Matea Alduk proces punjenja kutijica za 99 porcija. Lora se naljutila, jer njoj i Luciji nitko nije pomogao u završnom plejtingom. Na kraju joj je u pomoć uskočio Nikola Kotur.

Žiri je na kraju provjerio imaju li istu količinu proizvoda u svih porcijama. Dok plavi tim nije morao brinuti, crveni je bio svjestan da su u neke kutijice stavljali manje porcije jer nisu imali dovoljno jela.

''Ako izgubimo, sigurno ćemo Lora i ja završiti u stres testu. Problem je bio umak, imali smo problem i s blenderima. Nismo imali puno podrške za vrijeme kuhanja. Same smo to rješavale i klepale, tako da ćemo sigurno nas dvije stradati'', rekla je Lucija.

Nakon što su žiri i gošće probale jela došlo je vrijeme za analizu. Pred kandidatima su se našla i dvoja velika kolica u kojima su se nalazile namirnice. Stjepan im je objasnio da se radi o namirnicama koje su njima ostale od kuhanja, a bilo je tu, između ostalog čak i deset kilograma neiskorištenog brašna. ''Slobodno pogledajte što ste sve ostavili'', napomenuo im je Stjepan.''Naš chef je nama svima davao energije i nekog poleta. Bio je prilično brižan, kome je što trebalo, letio je posvuda. Bila mi je bitna ta energija i to sam dobila'', rekla je Lucija Davidović za Ivicu. ''Za mene i Luciju u nekim momentima trebala je pomoć i usmjerenje. Smatram da je Anita trebala više obratiti pozornost na detalje i ići od stanice do stanice i kod svih provjeravati što se događa. Ovako je bio veliki kaos'', rekla je Lora za voditeljicu svog tima.

Marko se javio kazavši kako je prilikom predlaganja iznio svoje mišljenje da jelo za ovu prigodu treba biti jednostavno, naročito stoga što je ondje jeo mnogo puta i zna koje su preference. Stjepan je izdvojio njihova dva jela kao lošija – juhu i falafel: ''Juha je možda i veći problem, jer je ravna crta potpuno.''Budući da je zaslužila imunitet, Anita ga nije mogla dati.Osim toga, trebala je izabrati jednu osobu za koju misli da je najodgovornija za podbačaj jela. Ona se, kaže, vodila komentarima gostiju koji su kritizirali juhu, pa je izabrala Nikolu. ''Juha je bezukusna'', komentirala je Anita.

Ostale kandidate za stres test izabrat će svi natjecatelji u timu, a tko će oni biti ne propustite pogledati u sljedećoj emisiji.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju