Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

Natjecateljski duh kandidati MasterChefa imat će priliku pokazati radom u timovima. Budući da je Željka bila najbolja prilikom natjecanja u slatko-slanim jelima, kao prva pobjednica testa kreativnosti ima jednu veliku prednost, ali i odgovornost. Dobit će priliku biti vođa tima te odabrati vođu konkurentskog tima.

Simpatična Korčulanka Željka će tako birati tko će s njom biti u timu koji će nositi crvene pregače, a Ema će, prema Željkinom izboru, dobiti zadatak oformiti suprotnu ekipu koja će na sebi imati plave pregače. Osim toga, njih će dvije morati svaka za sebe izabrati pomoćnika, desnu ruku, nekoga na koga se cijelo vrijeme u kuhinji mogu osloniti.

Timovi će se posložiti prema odnosima u vili, a Gorana je rekla: ''U kući smo svi zajedno, ali ćutim nekakva grupiranja''.

Zadatak pred njima bit će da skuhaju dva jela – riblje predjelo i glavno mesno jelo za tri porcije. Emu ima nesigurnost vezano za spravljanje ribe: ''Nikad nisam radila s velikom ribom'', rekla je. Prije nego krenu kuhati vođa tima i pomoćnik u samo deset minuta moraju uzeti potrebne namirnice iz dućana, te se s timom dogovoriti što će kuhati i kojim redoslijedom. Kuhanje u timu neće biti nimalo lagan zadatak, jer će za radnom jedinicom u isto vrijeme moći biti samo jedna osoba, a članovi tima izmjenjivat će se svakih petnaest, odnosno deset minuta. Posljednje će za radnu jedinicu voditeljice timova. One će posložiti i dekorirati tanjure koje će zajedno sa svojim pomoćnicima donijeti pred žiri.

Pogledajte što vas očekuje u današnjoj epizodi:

Emisiju "MasterChef" pratite od utorka do petka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju