Gaia, Ivan i Josip nastojat će rekreirati 3 tanjura chefice Katarine Vrenc

Dok su Josip i Ivan, koji su dobili najviše glasova kandidata iz tima, čekali odlazak u stres-test, žiri je priopćio da ima jedan dužnik i da ta osoba treba sudjelovati u ovom izazovu. „Propustila si zadnji stres-test i zato ćeš biti s Josipom i Ivanom u ovom izazovu“, rekao je Melkior Gaiji. Manuel je imao priliku dodijeliti svoj imunitet Ivanu ili Josipu, ali ga je zadržao.

Budući da je u gastroduelu crveni tim uskratio Sari mogućnost da sudjeluje u kuhanju, ona je dobila pravo nominirati jednu ili dvije osobe iz crvenog tima. „Oni su tebi uskratili kuhanje, ali mi tebi ne želimo uskratiti fer play“, kazao joj je Damir. Sarah je potom nominirala Josipa kojem je zamjerila što nije saslušao savjete svojih kolega prilikom gastroduela.

Jelo koje moraju reproducirati je plod rada domaće mlade chefice Katarine Vrenc, poznate po fun dinningu, a dobila je i nagradu za talent godine. „Radim dosta jednostavnu hranu. Kuhinja se bazira na sezonskim i tradicionalnim okusima. Imam puno inspiracije iz raznih međunarodnih kuhinja, ali držim se tradicije. Važno je uživanje za stolom i jednostavnost, ali, u jednostavnosti ima puno prostora za pogrešku“, rekla je Katarina natjecateljima te ispod zvona otkrila tri tanjura. „Jelo je ful kompleksno“, kazao je Josip kad ga je vidio i probao.

Katarina im je dala nekoliko uputa na što pripaziti tijekom kuhanja. Pažnju treba obratiti posebno na tjesteninu i vrijeme kuhanja, a kod bisquea aromatika treba biti dovoljno jaka. Osim toga, kandidatima je izazov raditi i s ježincima koji su također dio recepta. „Em se bojiš da se ne upikneš na njih, em imaš nož koji moraš zabiti u ježa, a ispod njega je tvoja ruka“, rekla je Gaia.

Kandidati kuhaju uz pomoć s galerije – Josip je za pomoćnika odabrao Dominika, Ivan Luku, a Gaia Saru. Tko će skuhati najbolje jelo doznat ćemo u sljedećoj epizodi MasterChefa koja će ujedno biti i posljednja za jednog od tri kandidata u ovom stres-testu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju