Plavi tim izgubio, bodova ih koštalo glavno jelo

Spretnost u kuhinji koje su morali pokazati zajedničkim radom crveni i plavi tim demonstrirali su ranije, no tek su sada dobili odgovor na pitanje tko je u tome bio bolji. Nakon neizvjesne noći provedene u vili, kandidati su dan proveli u razgovoru sa žirijem, kojem su otkrili što su bile prednosti svakoga od njih, a što mane.

Voditeljica crvenog tima Željka Bleuš istaknula je kako nije imala dovoljno samopouzdanja voditi tim te da se, više nego na sebe, zapravo oslonila na svoj tim.

Ema Baniček, voditeljica plavog tima, bila je iznenađena kako je Frano Kekez briljantno odradio svoj zadatak čišćenja ribe. ''Treba držati svoj standard pa će se dogoditi svako toliko da si u pravo vrijeme na pravom mjestu'', komentirao je tu pohvalu Frano. Ali komunikacija s njim joj je, kaže, teška. Drago joj je što je uz nju bila Ana Antunović koja je prema Eminim riječima jako dobro odradila svoj posao pomoćnika. No, Marko Krznarić misli da se Ema previše oslonila na Anu.

Od deset bodova koliko su maksimalno mogli dobiti od svakog člana žirija, Damir je crvenom timu za predjelo dao tri boda, Melkior dva, a Stjepan četiri. Znači da su ukupno za predjelo dobili devet od mogućih 30 bodova. ''To su užasno niske ocjene, to je veliko razočaranje za mene i moj tim'', rekao je Ivan nakon što je vidio ocjene. Stjepan je komentirao da je njihovim predjelom umjesto ribe dominirao ružmarin. Plavi tim je za predjelo od Damira dobio četiri boda, od Melkiora tri, a od Stjepana četiri. ''To su ravioli punjeni kokotom na tehniku gyoze. Super ideja, stvarno skidam kapu'', rekao je Melkior.

Glavno jelo crvenog tima od Damira je dobilo pet bodova, četiri od Melkiora, a i od Stjepana četiri, što je ukupno s bodovima za predjelo bilo 22 boda. ''Kad radite janjetinu, s nje se skida opna'', savjet je kojeg im je dao Stjepan. Glavno jelo plavog tima od svih članova žirija dobilo je po tri boda, što je ukupno s predjelo bilo 20 bodova. Crveni tim time je bio pobjednički tim. ''Janjetina je presudila, a ona je bila glavna komponenta jela'', rekao je Stjepan plavom timu.

Zbog pobjede u natjecanju timova, članovi crvenog tima neće ići u eliminacijski izazov, a žiri im je dopustio i da sami sebi organiziraju tulum. Ema koja je kao vođa tima imala pravo na imunitet, svoj je imunitet dala Ani, jer joj je bila podrška.

Marko se nije složio s ovim izborom. Smatra da je imunitet u ovom zadatku trebao dobiti Frano jer je najbolje odradio posao od svih u timu te je Anu prozvao najslabijom karikom u timu tijekom ovog izazova. Napomenuo je kako ona nije znala koji sastojci idu u dogovoreno jelo kojim je ona i upravljala kao pomoćnik. Njegove riječi pogodile su Anu koja je zbog toga i zaplakala, ali se i suočila s Markom kazavši mu kako smatra da ju je nepravedno prozvao.

Ema je morala izabrati još jednu osobu koja ide direktno u eliminacijski izazov, pa je za to izabrala Marka s objašnjenjem: ''Marko, zato što znam da neće ispati. Sposoban je, ima brzinu, razumije sve, u eliminaciji neće ispasti'', odgovorila je. Pred onima koji su se borili za imunitet u eliminacijskom izazovu, bio je zadatak u kojem im je Stjepan pokazao dvije tehnike filetiranja ribe koje su oni trebali reproducirati.

Cilj kojeg su natjecatelji morali ostvariti je filetirati što više riba koje su vadili iz bazena s ledom, unutar 20 minuta. U ovom zadatku koji je zahtijevao iznimnu brzinu i koncentraciju da ne bi u filetu ostala koja kost nisu uspjele Klaudija, Maja i Ana Marija.  

Emisiju "MasterChef" pratite od utorka do petka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju